Емоционален глад

Денят ви беше ужасен. От началото до края. Искате да се приберете вкъщи и да се завиете през глава, за да може да свърши по-бързо. Но на път за леглото минавате през хладилника. Очите почват да търсят единствената желана храна, тази която в други дни дори не поглеждате. Трябва ви огромна пица, чипс и накрая сладолед. Да не забравяме и бутилката алкохол, която тихо си стои до вас.

Това е емоционален глад. Той не идва от стомаха, локализиран е в главата ви. Настъпва внезапно при стресови ситуации и се нуждае от определен вид храни. За съжаление нахранването след емоционален глад не решава емоционалните ви проблеми. За момент се чувствате по-спокойни, но на следващия ден чувството за вина ви преследва. А и проблемът си е още там.

Как да се справим?

Идентифицирайте емоционалния глад. Погледнете се отвън и си помислете дали бихте посегнали към храната ако това неприятно нещо днес не се беше случило. Ако отговорът е не, тогава се оттеглете назад от храната. Излезте навън за кратка разходка, след това си направете чаша чай и си вземете душ. Обадете се на някого, който винаги ви подкрепя и ви кара да се чувствате спокоен.

Започнете спорт, който със сигурност ще редуцира стреса и ще ви накара да се почувствате тонизиран и пълен с енергия. Опитайте да спите поне по 8 часа. Недостигът на сън ви прави раздразнителни и непродуктивни. Намерете време за себе си. Поглезете се, релаксирайте, почетете книга, отидете на кино. Решението на проблема оставете за утрешния ден.

Стресът е навсякъде около нас. Понякога е наистина трудно. Може би няма да се получи от първия път, но не спирайте да опитвате. За всеки случай напълнете хладилника със здравословни храни и изхвърлете всичко скрито по шкафовете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *