Здравословните храни допринасят за красивата кожа

Храненето оказва голямо влияние върху кожата ви. Здравословно хранене ще се отрази на лицето ви, точно както и нездравословна диета. Когато кожата ви не изглежда и не се чувства добре, опитайте да промените хранителните си навици, включете храни, които да хидратират и подмладят кожата ви. Откажете се обработената храна и преминете към сезонните плодове и зеленчуци. Ще забележите разликата!

Риба

Запазете влагата и изградете бариера на кожата си, като ядете сьомга, риба тон, пъстърва и херинга. Тези риби са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, за които е известно, че помагат за предотвратяване на суха кожа без блясък. Семената от лен са друга храна, богата на омега-3, може да се намерят в хляба и зърнените храни.

Ядки

Богати на витамин Е, ядките са вкусен начин да подмладите кожата си. Витамин Е предотвратява увреждането на клетките от окисляване и е добра защита от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето.

Авокадо

Също богат на витамин Е източник, авокадото има и мононенаситени мазнини, които поддържат влажността на кожата и помагат да се предотврати стареенето, като се намали възпалението.

Сладък картоф

Богатият на бета-каротин кореноплоден зеленчук съдържа и витамин А, който е важна хранителна съставка за предпазване от суха кожа. Антиоксидантите като тези спомагат за възстановяване на тъканните увреждания, предотвратявайки преждевременното стареене.

Миди

Те съдържат много високи нива на цинк, които участва в образуването на колаген. Други храни, богати на цинк, са боб, пшеничен зародиш и говеждо месо.

Зехтин

Маслиновото масло е хранителна електроцентрала за вашата кожа. Той съдържа витамин Е, мононенаситени мазнини и омега-3 мастни киселини. Също така предпазва кожата от ултравиолетови лъчи, суха кожа и екзема.

Краставици

Съдържат силициев двуокис. Силициевият двуокис добавя влага и еластичност на кожата. Краставиците също така съдържат витамин А и витамин С, които помагат за успокояване на кожата и се борят с уврежданията.

С течение на времето ще видите и почувствате разликата, която една здравословна диета може да ви даде. Наградата е по-здрава и по-красива кожа, така че си заслужава да се откажете от лошите хранителни навици. Ако все пак имате кожни състояния за които сте загрижени, не забравяйте да се свържете с вашия дерматолог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *