Полезни храни за нашата кожа

Желаете блестяща кожа, жизнена и изпълнена с младост. Тогава преди да похарчите заптатата си за „най-ефикасния“ нов  антиейдж продукт, по-добре помислете какво слагате в чинията си. Съществува зависимост – колкото по-здравословно се храним, толкова кожата ни изглежда по-добре. Това съвсем не е мит. Например милиони хора по света страдат от акне. Но с  малка промяна на диетата – ограничаване на шоколада и сладкото, терапевтичния резултат е много по-добър.

Кой са храните, които карат кожата да заблести?

Моркови, чушки, сладък картоф, т.е много витамин А в диетата. Кожата засиява и е подхранена, клетките са защитени от преждевременно стареене.

Цитрусови плодове, богати на витамин C. Той спомага за производството на колаген, който след 35 години започва да намалява. Всеки ден по портокал,  шепа череши или салата домати ни отдалечават от досадните бръчки.

Рибата ни доставя омега-3 мастни киселини, наричани още есенциални. Те играят голяма рола в регулирането на процесите в човешкия организъм, подобряват имунитета и подхранват кожата.

Задължително е да включите ядките в менюто си, защото те съдържат много витамин Е –пазител на младостта. Орехи, бадеми, фъстъци съдържат много от антиоксиданта, пазещ ни от вредните свободни радикали.

Пълнозърнестите храни, богати на витамини от група B-пълнозърнесто брашно, овесени ядки, кафяв и див ориз.

Диетата ви трябва да е балансирана и здравословна. Така ще се чувствате по-добре, а това ще личи и по кожата ви.

Ето и още няколко храни, които са полезни за нашата кожа:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *