Как да оцелеем под слънцето?

Навън е 40 градуса и единственото, за което можем да мислим е студената лимонада, която ни чака в хладилника. За съжаление не можем да си останем вкъщи през горещите дни – трябва да оцелеем навън.

Ето няколко съвета:

Забравете тъмните си дрехи, те привличат слънчевите лъчи и с тях ще е непоносимо. Трябват ви светли, памучни дрехи, а на пазара вече се намират и дрехи с UV защита. Носете слънчеви очила, за да предпазите очите си и за да предотвратите появата на неприятните бръчици около очите и челото.

Слънцето между 10 часа сутринта и 4 следобед е най-силно, така че ако видите сянка по пътя си – скриите се под нея.

Преди да излезете от дома си нанесете слънцезащитен продукт – SPF 30 за тялото и SPF 50 за лицето, като не забравяте ушите, врата и устните. Той трябва да предпазва от UVA и UVB лъчи и да е в срок на годност. Когато сте на плажа го използвайте на всеки два часа и всеки път след къпане във водния басеин. Знаете ли че: На световния пазар вече съществуват таблетки, които предпазват от вредните слънчеви лъчи. Те съдържат Polypodium leucotomos – мощен антиоксидант, който предпазва кожата от увреждане и ултравиолетова радиация.

Да не забравяме и плюсовете от излагане на слънце. Например витамин Д е изключително важен за нашия организъм и  се синтезира, когато кожата е изложена на слънчева светнина. Намалява риска от сърдечносъдови заболявания, диабет, рахит.

При поява на прекомерно потене може да използвате бебешка пудра, която ще абсорбира потта. Препоръчително е да взимате душ два пъти дневно, а продуктите да са за честа употреба.

Приемайте много вода през целия ден, за да се предпазите от дехидратация. Забравете за тежките храни, сега е време за плодове и зеленчуци – краставици, домати, пъпеш, моркови.  Алкохолът през горещите летни дни едва ли ще ви накара да се почувствате по-добре. Намалете го и се обърнете към свежите коктейли, които Ви чакат на бара.

Коментари (4)

  1. Д-р Катя Паскова

    Здравейте,

    Продуктите с алое вера са добър избор за поддържане на вашата кожа, все пак ако сте по-конкретни с марката на съответната козметика ще мога да ви отговор по-точно.

    Поздрави,
    д-р К. Паскова

    • Иванка Янакиева

      Марката е Форевър Ливинг Продъктс

      • Д-р Катя Паскова

        Здравейте,

        Продуктите с алое са добър избор, но аз и колегите предпочитаме медицинска козметика, която е с доказано качество и по-малко парабени.

        Поздрави,
        д-р К. Паскова

  2. Иванка Янакиева

    Да ползвам продукти на Американска компания, в които алоето е над 40% в съдържанието, тоест водеща съставка.
    А относно поддържането на кожата, е добре, да почистим организма си първо отвътре, така ли е според Вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *