Лазерни процедури за всеки проблем

Специалистите на клиника „Дерма Вита” споделят опит и препоръки

lazerni proceduri

Различните лазери се използват за справяне с много проблеми. Всеки пациент би искал да получи най-добрите резултати с възможно най-кратък период на възстановяване. За съжаление това е трудна задача, ако се използва по-малко инвазивен лазер, времето за възстановяване е по-кратко, но и ефектът също е по-малък. Вижте какво споделиха специалистите на клиника “Дерма Вита” за различните видове лазери:

IPL (Интензивна пулсова светлина) Фотоподмладяване 

IPL все още е златният стандарт на фотоподмладяването. Неговата многостранна ефективност повлиява не само текстурата на кожата, но и  различните пигментации, както и съдови нарушения, водещи до зачервявния.  Действието на IPL се базира на принципа „селективна фототермолиза”, при който светлината, която се излъчва от апарата се поглъща от специфични структури, наречени хромофори. В случая това са хемоглобин в кръвта и меланин в пигментнациите. С IPL накрайника се третират капиляри, различни форми на розацея, премахват се и пигментни петна, а успоредно с това се постига и ефективно фотоподмладяване на кожата. Повлияват се структурни промени в епидермис и дерма като се заличават фини бръчки, подобрява се плътността и здравината на кожата, премахват се разширените пори.

Системата Excel V (Cutera)

В рамките на годишната среща на Американската академия по дерматология за 2017 година лазерната система Excel V (Cutera) бе сред препоръчаните топ процедури за третиране на капиляри, вени и розацея. Системата е комбинация от два лазера с различна дължина на вълната (КТР и Nd:YAG). КТР лазерът е незаменим при премахване на повърхностни съдови образувания, които са червени на цвят. Това са най-често малките капилярчета по лицето, по гърба на носа и около ноздрите, по бузите, около глезените и т.н. Другият лазер, който е част от системата Excel V, е Nd:YAG. По-голямата дължина на вълната го прави най-доброто средство за премахване на по-дълбоко разположените малки вени и капиляри, които се намират най-често по краката.

ResurFx  – лазерът срещу несъвършенства

ResurFx e една от най- ефективните съвременни технологии за лечение на стрии и белези. При стриите в пълна сила важи принципът за ранното им лечение. Колкото по-рано започнете, толкова по-добри ще бъдат резултатите. Всички кремове, масла и лосиони за стрии имат основно превантивно действие и не оказват желания ефект върху вече появили се такива. ResurFX притежава скенер, който насочва лъча само към увредения участък кожа без да засяга здрава тъкан. Стотиците комбинации от форма и плътност персонализират въздействието и влияят само върху линията на стриите и белезите.  ResurFx е иделно средство за ресърфисинг на кожата, което представлява дълбоко обновяване и подмладяване, без дълъг престой, както и незаменимо лечение при разширени пори и белези от акне.

 

Вижте повече за лазерните процедури в Derma Vita.

За допълнителна информация и записване на час тел.: 0884 94 95 81 и 02 / 962 25 33(44)

 

 

*материалът е публикуван в списание Elle

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *