Д-р Паскова с ценни съвети за креативните Коледни подаръци

Не бързайте да си подарявате неподходящи за вас процедури по празниците!

dr-paskova

Ако сте се изчерпали от към подаръци и търсите нещо креативно, с което да зарадвате някого тази Коледа, подарете ваучер за естетична процедура. Идеята е страхотна! Сигурни сме, че няма жена която да не се зарадва на този подарък, а и господата също. В интервюто д-р Паскова споделя за какво да внимавате около празниците и какви са подходящите и неподходящите терапии.

1. Много хора си правят естетични процедури като подаръци за празниците. Не прекаляват ли понякога?

Да, естетичните процедури печелят първа класация за личен коледен подарък. Разбира се, сега е и сезонът за това, но често пациентите /по-специално жените/ в стремежа си за промяна прекаляват. Все по-често ще видите дами, които имат еднотипни лица с хипер обем, надвишили дозите филъри. Не се подвеждайте по „модите“, винаги се интересувайте какво е необходимо спрямо вашите лични специфики. Аз препоръчвам дозирани количества ботулинов токсин, който си остава един от най-добрите похвати за стопирането на бръчките в определени зони на лицето. Хиалуроновите попълнители пък могат да коригират загубата на обем, без да се прекалява с тях. За подарък бихте могли да си направите и неоперативен лифтинг с Ултраформър – за хората след 35 години.

 2. Какви процедури не са препоръчителни да се извършват през последните дни преди Коледа и Нова година?

Всяка процедура може да се направи, просто трябва да се предвидят поне 2-3 дни аванс, за да се избегне евентуален дискомфорт. Ако искате да се подложите да речем на лифтинг процедура с високочестотен фокусиран ултразвук ще ви трябват няколко дни да се възстанови напълно кожата на лицето и да видят всички ефекта от подмладяването, което е моментално и се разгръща още повече в следващите 2-3 месеца. Разбира се, ако сте решили да имате слънчева почивка не правете процедури, които имат в противопоказанията илзгане на слънце. След това иначе ще трябва да заличавате пигментации. Много хора искат да започнат новата година на чисто и с ново Аз, достигат до драстични решения за скъпи пластични интервенции. Не препоръчвам да избързвате с този вид хирургия, цял свят започва да се интересува от неинвазивни методи за подмладяване – това е бъдещето!

 3. Какво бихте посъветвали жените с проблемна кожа? На какво да наблегнат в грижите си и какво да избягват?

В този сезон хората с проблемна кожа са доста уязвими, редица заболявания като розацеята са в разгаря си. Същото се отнася и за акнетичните кожи. Тенденция е във времето, в което живеем хората с проблемна кожа да увеличават броя си. Това е последица от модерния начин на живот. Добрата новина е, че имаме много добри технологии, които се борят с акне, белези, капиляри и т.н. Съветът ми е хората с проблемна кожа да не отлагат консултация с дерматолог и след това да спазват насоките му, тъй като последствията понякога могат да са необратими.

 4. Как храната може да повлияе върху състоянието на кожата? С кое можем да прекаляваме и кое – да избягваме?

В народната мъдрост можем да открием отговор – ние сме това, което ядем. Аз допълвам и факта, че кожата ни е огледало на случващото се вътре в нас. От емоция до храна. По празниците не прекалявайте с алкохола, позволено е само червеното вино. Ако искате млада кожа не яжте тлъсти меса, храни с глутен, не превишавайте захарта и солта. Спазвайте мяра, не се отдавайте на многобройните хранителни изкушения.

 5. Много жени желаят да запазят тена от лятото си за по-дълго време. За или против солариума  през студените месеци?

Човек не може да върви срещу себе си, все пак и светлата кожа е секси. Тенът е подходящ за лятото, през останалото време на годината може да имате красива кожа като се грижите за хидратирането й. Не само аз, а и целият свят все повече се обявява против солариумите, в САЩ са забранени за лица под 18 години. Не си правете експерименти – ракът на кожата е най-прогресиращият рак през последните няколко години. Така че се радвайте на цвета кожа, който природата ви е дала и се грижете тя да бъде подхранена, еластична и хидратирана.

 

podarychen-vaucher

Може да закупите подаръчен ваучер от клиника Derma Vita, на желана от вас стойност. Ние ще го опаковаме красиво и ще се погрижим за усмивкате на получателя.

 

 

* Публикувано в сп. Hello, бр.100

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *