Витамин „С” за всичко

woman-804072_960_720

Преди мулти-витамините и хранителните добавки,  витамин „С” беше  дълготрайното чудодейно лекарство на цял свят. Но в момента, когато сме затрупани с нови хомеопатични лекарства и органични продукти за красота си задаваме въпроса, витамин „С” все още ли е жизненоважна добавка?

Краткият отговор е : Да!

Не само, че витамин „С” може да помогне да се излекува начална настинка (когато е във високи концентрации в имунните клетки, се консумира бързо по време на инфекциите, ускорявайки времето за възстановяване), но има и множество други ползи.

Витамин „С” е антиоксидант, който блокира някои от щетите, причинени от свободните радикали, за да забави признаците на стареене. Приемът на витамин „С” също така намалява риска от рак и сърдечно-съдови заболявания.

Може да помогне растежа и укрепва косата и ноктите, намалява слънчевите изгаряния и подобрява структурата на кожата. И ако това не е достатъчно, витамин „С” помага на тялото ви да се справи със стреса и увеличава енергията ви.

За да увеличите нивата на витамин С, консумирайте повече цитрусови плодове и сокове, особено портокали, грейпфрут, киви, манго и папая. Зеленчуците – броколите, брюкселско зеле и карфиолът също са чудесен източник на витамин „С”.

И ако все още смятате, че сте с ниско ниво на витамин „ С”, винаги може да добавите таблетки съдържащи витамин „С”, които да елиминират недостига.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *