Защо захарта ни състарява?

Ако ви е трудно да се съпротивлявате на кексчета, тарталети, бисквитки, торти, пайове и други сладки изкушения, тази статия е точно за вас. Понякога терапията със сладкиши е ОК, когато е с умереност. Но често се прекалява и това може да причини проблеми на кожата ви. Всичките тези допълнителни cheet дни седмица след седмица, може не само да предизвикат здравословни предизвикателства за тялото ви отвътре, а ще се появи на лицето ви под формата на ранни бръчки и увиснала кожа.

Ето защо … Захарта потиска активността на белите кръвни клетки, което прави тялото по-чувствително към инфекциозни заболявания, като настинка или грип, както и рак. Същата дисфункция на белите кръвни клетки може да влоши алергиите. Захарта във всичките й форми (царевичен сироп, захарна тръстика, сироп от царевица с високо съдържание на фруктоза, изкуствени подсладители и др.) уврежда кожата. Всъщност тя може да бъде вредна за всички органи. Започва с естествения процес, наречен гликация, където захарта в кръвта ви се прикрепя към белтъците в тялото, за да образуват нови молекули, наричани крайни продукти за гликация, известни още като AGE. Яденето на захар е причина AGEs да се натрупват и да увреждат близките протеини, особено колаген и еластин, които поддържат кожата стегната. Веднъж повредени, тези влакна губят естествената си еластичност и стават сухи и чупливи, което води до повече бръчки и увисване.

Докато набръчканата кожа е един от видимите признаци на AGEs, повечето дегенеративни заболявания са повлияни по един или друг начин от реакциите на гликация, причиняващи заболяване. Тези реакции могат да доведат до сериозно увреждане на тялото ви, включително артериално закаляване, атеросклероза, катаракта, неврологично увреждане, усложнения при диабет … списъкът продължава. Просто казано, образуването на AGEs е отговорно за вътрешни и външни увреждания на тялото и захарта е основният виновник.

4 съвета за намаляване на приема на захар

Ето някои добри новини за кожата, засегната от захарта: Никога не е твърде късно да върнете часовника. Вижте 4 съвета за ограничаване приема на захар и поддържане на кожата:

Използвайте ретиноиди: Един от начините за изграждане на нов колаген в кожата ви е използването на продукти за грижа за кожата, които съдържат ретиноиди. Потърсете ретинол в серуми без рецепта или кремове с рецепта. Ретинолът е естествена форма на витамин А, открит в продуктите, които не се предлагат на пазара, и е бил облагодетелстван от дерматолозите в продължение на десетилетия. Той насърчава обмяната на епидермални клетки и видимо подобрява структурата на кожата, намалява появата на бръчки и ще сведе до минимум появата на пори. За да запазите този нов колаген гъвкав от редовната употреба на ретинол и да предотвратите появата на AGE, минимизирайте и приема на захар.

Яжте захар с умереност: Знаем, че не е лесно и дори нереалистично да се премахне захарта напълно от вашата диета. Храни като пълнозърнести, плодове и зеленчуци дори се превръщат в глюкоза, когато се усвояват. Опитайте се обаче да ограничите приема на захар. Добавете захар към не повече от 10% от общите калории. Също така наблюдавайте и скрити рафинирани захари в храните, като сироп от царевица с високо съдържание на фруктоза, малц от ечемик, царевичен сироп, декстроза, концентрат от плодов сок, кленов сироп, меласа, турбинидо, глюкоза, захароза и малтоза. Те често се намират в преработени храни, подправки, замразени предястия и сосове за тестени изделия. Ключът е да се определи колко чаени лъжици захар се съдържат.  Проверете етикетите на хранителните захари, които са изброени в грамове под общите въглехидрати и след това разделете този брой на 4 (всяка чаена лъжичка захар е равна на 4 грама), за да го превърнете в чаени лъжички. Например, ако съдържанието на захар е 6 грама, получавате 1,5 супени лъжици захар на порция.

Уверете се, че имате поне 1 милиграм витамини В1 и В6 на ден: Витамините от комплекс В играят важна роля в превръщането на храната в енергия и помагат на тялото да метаболизира мазнините и протеините. Те са важни и за здравата коса, кожата, черния дроб и очите. Уверете се, че вашата диета съдържа много богати на витамин B храни, от зелени листни зеленчуци до протеини, животински източници и пълнозърнести храни. Витамините В1 и В6 се оказват мощни AGE инхибитори в редица публикувани проучвания. Повечето хора, които имат добре балансирана диета, ще получат необходимото количество витамини В1 и В6, без да се налага да приемат хранителни добавки. Отлични източници включват говеждо месо, птици, риба, яйца, пълнозърнести храни, обогатени зърнени храни, ядки, боб, банани и картофи. Уверете се, че приемате най-малко 1 mg витамин В1 и В6 дневно чрез вашата диета. Това гарантира, че получавате дневна стойност от 1,1 mg за B1 и 1,3 mg за B6 (1,7 mg след 50-годишна възраст при мъже и 1,5 mg след 50-годишна възраст при жените).

Носете широкоспектърно слънцезащитно покритие ежедневно: Освен назолабиалните бръчки , около устата и бръчките около очите, AGE също така заблуждават естествените антиоксидантни ензими на тялото ви, които оставят кожата уязвима от слънчевите UV-лъчи. Значително повече AGE се срещат в кожата, изложена на слънце, отколкото в защитената кожа, според проучване на British Journal of Dermatology. Уверете се, че използвате широкоспектърно слънцезащитно покритие с SPF най-малко 30, всеки ден. Нанасяйте отново на всеки 1-2 часа или, ако е необходимо.

Така че, докато тялото Ви се нуждае от захар за енергия, прекалено много може да се натрупа в тялото и кожата ви и да ви навреди. Яжте сладки изкушения само с умереност. Като запазите излишните захари от вашата диета, можете да се насладите на най-добрия подарък за красотата … по-гладка, по-млада кожа и здраво тяло, отвътре и отвън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *