4 основни правила за грижа за кожата, когато сме на път

girl-2281969_1920

 Поддържането на кожата в добър и здрав вид по време на пътуване може да се окаже истинско предизвикателство, особено при някои специфични типове кожа, като суха, мазна кожа, склонна към акне или старееща кожа, които са най-капризни на път. Най-важното правило е да не забравяте основните продукти за почистване и хидратация, това ще поддържа кожата гладка, свежа и здрава, дори когато сте на стотици мили от дома.

 

Правило  № 1  Не усложнявай!

Сортирайте вашата козметика за пътуване, като опаковате само най-необходимите продукти. Това означава, че трябва да имате основен почистващ препарат, овлажнител и всякакви специални кремове или серуми, които използвате ежедневно. Но можете да оставите маските за лице, скраб и други по-рядко използвани артикули у дома.

 

Правило № 2  Не забравяйте слънцезащитните продукти!

Дори да сте на път за ски в заснежените планини, опаковането на слънцезащита е от решаващо значение. В действителност, водата, снегът и пясъкът отразяват слънчевите UV лъчи, като по този начин се повишават техните потенциално вредни ефекти. Не само, че прекомерното излагане на ултравиолетова светлина значително увеличава риска от развитие на рак на кожата, но също така е доказано, че причинява фоточувствителност на кожата, което води до преждевременни бръчки, обезцветяване и неравна текстура. Така че, независимо от местонахождението, носенето на слънцезащитни продукти е задължително!

 

Правило № 3 Избягвайте да използвате  хотелските тоалетни принадлежности!

В стремежа да избегнете свръх-опаковането, не пренебрегвайте личните си тоалетни принадлежности. Въпреки че са удобни, хотелските продукти за грижа за кожата, като сапуни, миещи препарати за лице и лосиони, могат да причинят кожно дразнене или сухота. Личната ви козметика може да заема място в багажа, но ще ви спаси от неприятното усещане за раздразнена кожа, когато сте далече от дома.

 

Правило № 4 Хидратирайте!

Едно от най-хубавите неща, които можете да направите за тялото и кожата си по време на пътуване, особено в самолет, е да останете хидратирани както отвътре, така и отвън. Тъй като въздухът на кабината в самолетите съдържа значително по-малко влага от типичните закрити пространства, тялото и кожата могат да се дехидратират много по-бързо в тази среда. За това не само е важно да използвате ефективен овлажнител върху кожата си, за да улесните запечатването на водните молекули, но също така е важно да се уверите, че пиете достатъчно вода, така че тялото ви да остане хидратирано отвътре.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *