Фотоподмладяване

Слънцето може да причини много вреди на кожата ни, дори ако прекарвате по няколко минути на слънце всеки ден. Постепенно започваме да откриваме малки петънца, червенини и разширени съдчета, както и кожата започва постепенно да загрубява и да губи по малко от своята свежест.

Истината е една – колкото повече се излагате на слънце, толкова повече състарявате кожата си. А едва ли някой ще бъде доволен от това. Ползването на слънцезащитни продукти е много важно, тъй като те ви предпазват, докато се наслаждавате на хубавото време навън. Ако все пак вече има видими признаци на т.нар. фотоувреда или фотостареене, естетичната дерматология има какво да ви предложи. При това говорим за методика, която е подходяща за всички, дори най-страхливите и предпазливите и се ползва повече от 10 години, при това с огромен успех.

Става въпрос за т.нар. фотоподмладяване с IPL. Той е подобен на лазерите, но тук имаме Интензивна импулсна светлина. Тази светлина едновременно въздейства както върху измененията по горния слой на кожата, така и достига до най-важната ни цел – клетките, които произвеждат колаген (фибробластите). Новият и здрав колаген ни е абсолютно необходим, защото неговата загуба, най-вече от слънцето, е в основата на появата на бръчки, разширяване на порите и отпускането на кожата. IPL фотоподмладяването ще поправи това.

Пълният курс фотоподмладяване е от 4 процедури, които се правят през 3-4 седмичен интервал. Всяко едно третиране е в рамките на близо 30 минути. Съвсем нормално е след такава процедура лицето да е малко зачервено и да усещате лека топлина, която преминава бързо след това. Тъмните петънца слабо потъмняват преди да изчезнат и да оставят място на чистата кожа. Червенините и разширените капиляри постепенно се заличават и в следващите месеци кожата ще става все по-плътна и здрава.

Процедурата освен за цяло лице или отделни зони от него, е много подходяща и за третиране на шия, деколте и гърба на дланите.

По принцип както при всяка неагресивна процедура и тук важи правилото за поддържащи процедури, които да запазват резултатите дълго във времето напред. Не се изисква нищо повече от това да правите допълнително по 1-2 процедури годишно, след като приключите с основния курс фотоподмладяване.

Така или иначе такъв тип процедури се правят само през сезоните, когато няма силно слънцегреене, но все пак ползването на слънцезащитни продукти си остава задължително изискване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *