Шията и деколтето – едни от най-деликатните зони!

neck

Всички знаем, че с времето кожата ни започва все повече да изтънява, да губи своята еластичност, да се отпуска и да образува бръчки. Не е тайна, че основните усилия за подмладяване се съсредоточават основно върху лицето. Това обаче прави контраста със стареещата кожа на шията и деколтето още по-голям. Грижата за тези деликатни зони трябва да бъде паралелна и да не остава на заден план.  Като се има и предвид, че следвайки тенденциите процедурите стават все по-малко агресивни в комбинация с по-голяма ефективност, задачата ни максимално се улеснява.

Какви са възможностите да не се налага да крием издайниците на стареенето зад шалчета и поло блузи?

Започваме с една от големите иновации в свeта на процедурите за подмладяване – радиочестотният лифтинг. Процедурата е подходяща за всеки тип кожа и може да се прави във всеки сезон, по всяко време на деня. Единственият „страничен ефект” е зачервяване, което преминава за минути. Защо радиочестотният лифтинг е толкова добър? Защото стяга, уплътнява и подновява структурата на кожата при това напълно неинвазивно, а точно от това се нуждае тънката и нежна кожа на шията и деколтето. Цялата радиочестотна енергия се концентрира в дермата, за да предизвика производството на колаген, без да уврежда епидермиса, нежния горен слой на кожата, което пък означава, че няма нужда от време за възстановяване. Така това интензивно затопляне освен, че е изключително комфортно, води до силно съкращаване на еластичните и колагенови влакна на кожата и нейното стягане. Нужни са ви като за начало 4 посещения през 7-10 дни, за да започнете да връщате времето назад.

За дамите, които не се страхуват от игли предлагаме една от последните тенденции в регенеративната медицина, т.нар. плазмотерапия или „вампирски лифтинг”.

Какви са предимствата?

Използва се вашата собствена обогатена плазма. Така на практика няма абсолютно никакъв риск от алергични реакции дори и сред по-чувствителните. Всъщност идеята е да се ползва точно определена фракция от плазмата, получена чрез центрофугиране на малко кръв, която съдържа голямо количество растежни фактори и тромбоцити. Благодарение на тях се стимулират така важните стволови клетки, както и множество процеси на регенерация и ревитализация на кожата. Получавате по-стегната, плътна и здрава кожа, като процедурата действа и върху неприятните линии по шията и бръчици по деколтето.  Какво по-хубаво от това да забавим и дори поспрем процесите на стареене, като ползваме всички ползи от собствената ни плазма. Курсът е от 3 процедури през месец и после по веднъж на 6 месеца.

След като се погрижихме за възстановяване структурата на кожата и нейното стягане идва ред и на не по-малко важната дълбока хидратация. Освен загубата на колагена с времето постепенно намалява количеството и на друг много важен компонент – хиалуроновата киселина. Затова кожата постепенно губи своя тургор, дехидратира се и изглежда повяхнала. Това особено личи в областта на шията, където кожата е изключително тънка. С помощта на много фини иглички хиалуроновата киселина се поставя в дермата, като всички знаем колко много вода може да поеме тази уникална киселина. Благодарение на процедурата мезолифт, кожата се съживява и освежава, видимо изглежда подмладена и фините линии се скриват пред очите ви още след първите 1-2 дни. За целия курс са нужни 3 процедури през месец, след което може да поддържате с по една процедура през 2-3 месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *