Топ 7 естетични терапии преди Коледа на д-р Катя Паскова

В търсене на идеалният Коледен подарък

koleden-podaryk

Коледа е съвсем скоро. Тази година ви предлагаме идея за страхотен, различен подарък – луксозни подаръчни ваучери от Derma Vita. Спестете си трескавото лутане и стреса, съпроводено от мисълта дали този подарък ще зарадва човека, за когото е предназначен. Необходимо е само да посетите клиниката и заедно с екипа да определите стойността на ваучера.

Много често по това време на годината получаваме хиляди запитвания, каква процедура да направя за бърз резултат. Ето топ 7 естетични терапии на д-р Паскова, с експресно действие за красиво лице дни преди Коледа.

1. Оформяне на устни с хиалуронова киселина
Устните също стареят. Те постепенно изтъняват, нарушава се контурът им, а в ъгълчетата започват да се появяват първо малки бръчици. Възстановяването на обема на устните и тяхното оформяне отдавна не е само мечта. Към момента най-подходящото средство за целта е попълването с хиалуронова киселина. Тя нормално се съдържа в нашето тяло и е абсолютно безвредна. Основната й функция е да поглъща и задържа вода, затова след поставянето на попълнител или филър е важно да се консумира повече вода, за да станат устните още по-сочни. В повечето случаи трайността от еднократна терапия се движи в границите 6-8 месеца. Филърите се резорбират постепенно във времето по естествен път, както собствената ни хиалуронова киселина. Колкото по-редовно се подлагате на такъв тип процедура, толкова по-дълготрайни резултати ще имате.
Сред предимствата на тази манипулация е, че получавате пълен контрол по време на процедурата. Ефектът е видим практически веднага и постепеното инжектиране на малки количества дава възможност да постигнете търсения резултата на момента.

2. Филъри за попълване на бръчки
В процеса на стареене се губи равновесието между кожа, мастна, мускулна тъкан и кости и прогресивно настъпват промени в техния състав, обем, форма и разположение. В тези процеси на помощ идват дермалните попълнители. Те са идеални продукти за лицево контуриране, съдействат за възстановяване на по-младежкия вид, помага в борбата с гравитацията и последващото отпускане на кожата, като до голяма степен конкурират оперативния лифтинг.
Непосредствено след инжектиране се вижда как настъпва възстановяване на обема, контуриране и повдигане в различни зони, като максимално се запазва естествения вид.

3. Доза ботулинов токсин
Препоръчвам дозирани количества ботулинов токсин, който си остава един от най-добрите похвати за стопирането на бръчките в определени зони на лицето. На молекулно ниво ботулиновият токсин блокира импулсите, изпратени от нервното влакно съответно до мускула или потната жлеза. Когато се ползва за изглаждане на мимически бръчки в горната половина на лицето, ефектът настъпва след 48-72 часа, като е най-изразен след 2 седмици. Действието му продължава няколко месеца, тъй като мускулите постепенно възстановяват своята активност и средно след 6 месеца е желателно пак да повторите процедурата. Най-добре от токсина се повлияват бръчките на челото, между веждите (гневна бръчка) и тези около очите (пачи крак). Допълнително действа и на някои от бръчките около устата, шията, отпуска брадичката.

4. IPL фотоподмладяване
IPL (интензивна пулсираща светлина) е златният стандарт на фотоподмладяването заради своята ефективност, безопасност и гъвкавост на приложение. С една процедура могат да се третират както пигментни лезии, така и разширени капиляри. Част от светлината се трансформира в топлина, което стимулира фибробластите и те произвеждат нов и здрав колаген, на което се дължи подмладяващият ефект. Фотоподмладяването е изключително подходящо за хора, които искат да възстановят равномерния тен, да подобрят състоянието на кожата, особено ако сте злоупотребили със слънцето и солариумите. Това е процедурата и за тези, които нямат възможност да отделят много време, а искат да изглеждат по-млади и здрави.

5. Плазмотерапия с PRP
Терапията е сравнително нова за естетичната дерматология, но за кратко време си извоюва място сред най-желаните и харесвани естетични процедури. Основанията за това не са никак малко. Нашите тела произвеждат по естествени механизми стволови клетки, които помагат за заздравяването и регенерацията на тъканите чрез произвеждането на колаген. От своя страна стволовите клетки се задействат под влиянието на тромбоцитите и множество растежни фактори. При плазмотерапията се ползва фракция от кръвта, в която има 3-5 пъти повече точно от тези полезни и направо чудодейни съставки. В естетичната медицина плазмотерапията повлиява множество проблеми и несъвършенства – от фини линии и бръчки, през белези от акне, розацея и косопад. По принцип всички възрастови групи са подходящи за PRP, а броят на процедурите е в зависимост от състоянието на кожата. Оптималният вариант е от 3 процедури през интервал от месец като първоначален курс.

6. Мезотерапия на лице
Ако се чудите защо французойките изглеждат толкова добре, една от тайните им се крие в процедурата мезотерапия. Терапията е чудесна за бързо възстановяване и „съживяване” на повяхнала, дехидратирана и отпусната кожа на лицето, шията, деколтето и гърба на дланите. При класическата мезотерапия се използва коктейл от витамини, аминокиселини, екстракти от растения и естествено еликсирът на младостта – хиалуронова киселина. Допълнително са добавени и антиоксиданти. За пълен ефект е желателно да се направи курс от 4-6 процедури през период от 7-14 дни. За максимален комфорт на пациентите се ползва анестезиращ крем, който елиминира всякакви усещания.

7. Мезолифт на лице
Мезолифтът е другият вариант за ревитализиране, при който се използва продукт, съдържащ само хиалуронова киселина, но в доста по-висок процент спрямо мезотерапията. Той е чудесен за постигане на дълбока хидратация, повишаване тургора на кожата и цялостното й ревитализиране, заличаване на фини бръчки, както и за леко стягане и повдигане на кожата, особено в долната част на лицето. Пълната програма включва 3 процедури, по 1 месечно. След това може да се правят поддържащи процедури през няколко месеца или да се повтори целият курс след година.

Препоръки:
Съветвам Ви да предвидите 2-3 дни аванс между последното посещение при дерматолога и вечерта, в която ще блестите. Важно е и да не се подвеждате по модата и винаги да се интересувате какво е необходимо спрямо вашите лични специфики. А, ако сте решили да посрещнете Нова година на слънчево място, не правете процедури, които имат в противопоказанията излагане на слънце. Консултацита с доверен дерматолог е задължителна.

 

За допълнителна информация и записване на час, за специалистите на Derma Vita, тел.: 0884 94 95 81 и 02 / 962 25 33(44)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *