Продукти за кожата според сезона

deo-creme-1597048_960_720

В зависимост от това къде се намирате, времето може да бъде доста непредсказуемо. Но докато непредсказуемото време играе сериозна роля в избора ви на облекло, то също трябва да се отрази и на рутинната за грижа за кожата. Не бихте носили дебело сако на плажа, нали? Така че, защо бихте сложили дебел слой овлажнител, който да утежни кожата ви?

Вижте най-добрите и най-лошите продукти, които да използвате, според  климатичните условия.

Горещи и влажни места:

Дори, ако горещото време прави кожата ви „влажна“ с пот, всъщност това е знак, че кожата ви се дехидратира (безценната вода се изпарява!). Плюс това, влажността отваря порите и увеличава излагането на замърсители, така че е важно да изберете опции като олекотени овлажнители и продукти тип – гел. Избягвайте тежки мазни формули, които ще запечатат потта и допълнително ще запушат порите. Също така, стойте далече от продукти с комедогенни съставки, като какаово масло и кокосово масло.

Прекалено студени места:

Едва ли е изненада, че студеното време е изключително сурово за кожата, поради което е изключително важно да се използват дълбоко хидратиращи и защитни продукти, когато сте изложени на минусови температури. Избягвайте леки продукти и наслоявайте по-плътни кремове. Сапунът, стягащите продукти и продукти с алкохол и изкуствени аромати могат да бъдат особено изсушаващи, затова използвайте продукти с неутрално рН. И макар и обривите да са често срещани при студен климат, препоръчва се да се избегнат кортизонови кремове, защото може да доведат до прекомерно изсушаване. Вместо това се придържайте към продукти с успокояващи съставки.

Сухи климатични условия (горещи и студени):

Противно на влажните условия, сухият климат изисква процедури за кожата, които хидратират и подхранват кожата на по-дълбоко ниво. Избягвайте продукти, съдържащи изкуствени аромати, алкохол или консерванти, защото освен изсушаване, те са силно алергенни. Другите съставки, които трябва да се избягват са ретиноид, бензоил пероксид и салицилова киселина. Тези специфични съставки са известни със страхотните си възможности за борба с акнето, но нивото на ексфолиране, което осигуряват може да бъде прекалено сурово за сухата, чувствителна кожа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *