Правилно ли използвате продуктите за грижа за кожата?

 

Грижите се за кожата си добре и в ритуала за почистване присъстват: почистващ препарат, тонер, серум и овлажнител. Това е страхотно! Но знаете ли, че реда на прилагане на тези продукти  е също толкова важен, колкото и самите продукти?

За да извлечете максимална полза от вашата козметика, тя трябва да се прилага в определен ред. Ето как:

  1. Почистващ гел – Почистващият лосион трябва да се прилага върху суха кожа, защото мократа кожа разрежда продукта.
  2. Тонер – Въпреки че някои тонери са като спрейове, обтриването на лицето с тонер е по-ефективно от пръскането. Изтриването ще премахне остатъците от почистващи препарати, както и соли, хлор и химикали, намиращи се в чешмяната вода.
  3. Серуми – Тъй като съдържат по-висока концентрация от активни съставки, те повишават производителността на продукта, както и увеличават максимално ползите от други продукти – когато се прилагат върху влажна кожа. Влажната кожа е многократно по-пропусклива от сухата кожа, така че когато се нанася серум върху влажна кожа, активните съставки ще проникнат в кожата на по-дълбоко ниво.
  4. Овлажняващ препарат – Той трябва да се прилага върху лицето и шията, добре е да се прилага от средата на лицето, като се избутва навън. Не нанасяйте слоеве в опит да излекувате сухата кожа. Използването на по-дебел слой овлажнител може да доведе до запушване на порите. Кожата не може да абсорбира толкова много продукт.
  5. Крем за очи – Този крем трябва да се прилага само върху орбиталната кост, като се използвате безименния пръст и с леки потупвания.

* Важна забележка * След почистване трябва да нанесете следващия продукт в рамките на 60 секунди. Ако оставите кожата си за по-дълго, тя ще започне да се дехидратира, тъй като въздухът извлича влагата от кожата.

Най-добе  е да обсъдите подходящите за вас продукти с дерматолог, които да съобрази продукта с индивидуалните нужди на вашата кожа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *