Напитките и акнето

Напитката, която всички със склонна към акне кожа, трябва да избягват

Ако се борите с акнето и изглежда абсолютно нищо не работи, опитайте да насочите фокуса си към вашият режим на грижа за кожата и да разгледате по-внимателно храната, която консумирате. Чували сте го милион пъти преди, но ще го повторим отново – „Това, което ядете, засяга директно кожата ви”. Но замисляли ли сте се какво пиете?

Когато нашето лице „избухне” в пъпки, първият ни инстинкт е да потърсим проблема в козметиката и не мислим за това, което сме консумирали предния ден. Понякога пристъпите на акне са пряк резултат от нашата диета, напитки и начин на живот.

За да получите по-добро разбиране за това, кои напитки са вредни за кожата ни, коментираме проблема с д-р Катя Паскова.

Млякото причинява акне

Най-лошото питие за вашата кожа, ако имате акне, е млякото. Съществува връзка между акнето и увеличеното потребление на мляко.Повечето възрастни консумират повече мляко, отколкото осъзнават – особено ако го слагат в кафето си всяка сутрин.

Кравите днес се стимулират да произвеждат мляко, като им дават хормони или пролактин. Също така се стимулира растежът им, като ги хранят с хормони. Тази суспензия от хормони засяга и хората. Хормонните рецептори във фоликулите могат да се запушат и да увеличат производството на мазнини. Когато производството на мазнини в кожата Ви се увеличи, това ще доведе до запушване на порите и на свой ред, ще предизвика по-големи пъпки на лицето.

Млякото може да стимулира хормоналното увеличаване на производството на себум, което от своя страна ще увеличи акнето.

Ако имате акне-податлива кожа е желателно да избягвате млякото, до колкото е възможно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *