Акнето и плажа

sluncezashtitni-produktiОсновните фактори допринасящи за акнето през лятото са горещото време, влажния въздух и потенето – всичко това запушва порите. Ако добавим и слънцезащитните продукти, кожата ви ще се задуши. Затова ето какво да направите:

По-лека защита

Когато избирате слънцезащитен продукт, купете този, на чиито етикет пише некомедогенен. Избягвайте ароматизираните и плътни консистенции, които дразнят и запушват порите. И разбира се най-малко с SPF30.

Изберете минерални слънцезащитни продукти

Ако имате чувствителна кожа, добре е да изберете минерален слънцезащитен продукт, в чиито състав се включват само цинков оксид или титаниев диоксид (или и двете) като активна съставка. При тях вероятността да причинят дразнене е по-малка от химическите слънцезащитни продукти, които съдържат оксибензон например. Единствения недостатък, ако може да се приеме за такъв, е че кожата изглежда по-бяла.

Изкъпете се добре

Изкъпете се колкото е възможно по-бързо след плаж. Водата не може да отмие добре слънцезащитния продукт, затова изкъпете се добре с подходящ измивен продукт за мазна кожа, когато се приберете вкъщи. Това ще ви предпази от запушване на порите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *