Помощ! Имам косопад

Предимства на PRP (плазмотерапията) терапията при борбата с косопада

Повечето хора губят средно 50 до 100 косъма на ден. Обикновено това не предизвиква забележимо разреждане, тъй като в същото време расте и нова коса. Загубата на коса възниква, когато този цикъл на растеж е нарушен или когато косменият фоликул е увреден.

Точната причина за загуба на косата може да не е напълно разбрана, но обикновено е свързана с един или повече от следните фактори:

  • Наследственост
  • Хормонални промени
  • Медицинско състояние
  • Медикаменти

Предимствата на PRP терапията срещу косопад са:

  • Нехирургична процедура
  • Безопасни и надеждни резултати
  • Много бърз период на възстановяване
  • Процедурата продължава около 60 минути
  • Красиви и преди всичко естествени крайни резултати

PRP  (богата на тромбоцити плазма) се използва при възстановяване на косата. Тази инжекционна терапия използва собствената кръв на пациента. Нашата кръвна плазма съдържа активни фактори на растежа, които стимулират косата. С тънка игла плазмата се инжектира в скалпа. Факторите на растежа в кръвните клетки задействат процеса на възстановяване на космите, чрез естествена стимулация.

 Възстановяването чрез PRP на косата е подходящо както за мъже, така и за жени. Това е най-съвременното, нехирургично, напълно естествено алтернативно медицинско лечение, използвано при косопад или изтъняла коса.

Какво предствлява и как действа?

Лекарят взема кръв, която след това се обработва в центрофуга, така че да останат само обогатените клетки или тромбоцитите.

PRP или силно концентрирана плазма, обогатена с тромбоцити, включваща протеини които са от съществено значение за растежа, се инжектира в скалпа или области, които се лекуват, като се използва специална микро игла.

PRP Hair Loss Therapy е много естествен, иновативен метод за качествено възстановяване на косата.

Плазмотерапията може да се използва и в комбинация с терапия със светлина – LED леглото Chromospace, за оптимален ефект. Комбинират се червената (645nm) и инфрачервена светлина (855nm). LED светлината подобрява микроциркулацията и достъпа на кислород, повишава енергийната продукция, съживява метаболизма на космения фоликул. Терапията продължава средно 20 минути. Скалпът е под директното въздействие на LED светлината, излъчвана от панелите. В зависимост от степента на косопада, вашият лекар ще състави индивидуален план. Ефектът се забелязва още първия месец след терапията, косата възвръща своята плътност, сила и здравина.

За повече информация се свържете със специалистите на клиника Derma Vita – тел.: 0884 94 95 81 или 02 / 962 25 33(44).

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *