Лазерите: приложение и употреба

жаожВ съвременната естетична дерматология се  използва огромен набор от различни лазерни терапии. Понякога един резултат може да се постигне от различни машини, но в повечето случаи е необходимо използването точно на конкретна машина. Това създава трудности на пациентите да се ориентират в  пазара от предлагани услуги.  Научете повече за действието на лазерите в Дерма Вита.

Lumenis M22 за фотоподмладяване и срещу белези

Lumenis M22 IPL e най-новото поколение, с което могат да се третират голям набор от кожни несъвършенства. Заради полихроматичния характер на светлината, която излъчва ,процедурата въздейства комплексно на белезите на стареене на кожата. Крайният резултат е кожа с подобрена структура и хомогенност, както по отношение на цвета (петна и разширени капиляри), така и по отношение на релефа (разширени пори, някои белези, фини бръчки и др.). Допълнителен ефект от процедурата е и намаляването на окосмяването в обработваните области. Процедурите се правят през средно 4-седмичен интервал като са необходими около 3-4процедури за максимален ефект.

Lumenis M22 ResurFX е високотехнологичен лазер с дължина на вълната 1565 nm, която действа в дълбочина на кожата без да наранява повърхностния й слой, т. е. няма аблативен ефект. По този начин се отстранява рискът от инфекции и други страничнни реакции за разлика от аблативните лазерни технологии. ResurFX  действа чрез фракционна фототермолиза, която създава микроколони от коагулирана тъкан в кожата без да уврежда околните й зони. Загряването и „микрораничките“ предизвикват оздравителен отговор в околната незасегната кожа, което води до заместването им с нова здрава и по-млада тъкан.   С него могат да се третират различни кожни проблеми , като белези от акне; стрии; белези от различни травми и операции; както и да се използва за дълбоко подмладяване на кожата, третиране на фини бръчки и отпуснатост. Процедурите се правят през средно 4- седмичен интервал като са необходими около 5-6 процедури , но броят варира според вида на белега.

Cutera Excel V се бори с разширените капиляри

Системата Cutera Excel V комбинира два лазера с различна дължина на вълната (КТР и Nd:YAG) и се използва за третиране на различни съдове, капиляри, венички. Така се покрива целият спектър от цветове на съдовете – от светлочервен до пурпурен и тъмнолилав и може да се третират голям набор от вродени и придобити съдови образувания. Освен често срещаните разширени капиляри, мал25ки вени и червенини, Excel V много успешно третира много други съдови проблеми – хемангиоми, съдови звезди, малки ангиоми, венозни езера , както и някой проблеми с пигментацията –лунички, старчески петна и др.  Процедурите се правят през средно 4-седмичен интервал като са необходими около 3-4 процедури.

MeDioStar на Asclepion елиминира окосмяването

Един от най-успешните методи за премахване на нежеланото окосмяване е чрез лазерна епилация. Немската фирма Asclepion създава MeDioStar, диоден лазер с дължина на вълната 810nm. Принципът, на който действа лазерната епилация, е селективна фототермолиза. Това, което придава цвят на косъма, се нарича меланин и се намира в космения фоликул. Лазерният лъч унищожава пигмента, респективно косъма, а околната кожа остава незасегната. В зависимост от цвета и дебелината на косъма се препоръчват  процедури в интервал от  25 до 35 дни. Препоръчително е 2 дни преди процедурата да избръснете или подстрижете космите. Не бива да ги скубете поне 2 седмици преди да бъдат обработени с лазер.

TatooStar Effect R -Q – switched заличава татуировките

TatooStar Effect R -Q – switched лазерите са златен стандарт за премахване на татуировки и перманентен грим. Лазерът разбива изкуствения пигмент или меланина в кожата на микрочастици и с помощта на лимфната система елиминира нежелания цвят до няколко седмици след процедурата. Можем да премахнем черни, тъмносини и тъмнозелени татуировки.  За по-светлите тонове са необходими  повече процедури.  Червеният и жълтият цвят изискват лазери с различна дължина на вълната, с които не разполагаме. Процедурите се правят през средно 6-8 седмичен интервал като са необходими около 10 процедури за максимално премахване на пигмента. След всяка процедура се постига постепенно изсветляване на татуировката, а при перманентния грим е възможно първоначално потъмняване, което в последствие избледнява. С тази машина могат да се третират различни пигментни проблеми на кожата като лунички, старчески петна и други.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *