Как да се грижим за кожата си след лазера

Попитайте вaшия дерматолог, кога е най-подходящото време от годината да направите лазер (всякакъв вид) и ви гарантирам, че отговорът ще бъде „ЗИМА“!

През зимните месеци обикновено кожата е изложена по-малко на слънце, което го прави най-благоприятния сезон за лазерите. Слънцето лесно може да разруши това, което лазерът е поправил. UV лъчите увреждат кожата ви дори в месеците от декември до април, но тогава прекарваме много по-малко време на слънце незащитени.

Без значение какъв тип лазер ще предпочетете тази зима, грижата за кожата след процедурата е също толкова важна, колкото и грижата за кожата всеки ден.

1.Почистване

След лазерната процедура кожата е чувствителна и раздразнена. Измиването с почистващи продукти, които са екфолиращи и такива, които са на основа на киселина, всъщност могат да повредят кожата. Необходимо е да подържате третираната зона чиста, което означава ограничаване на грима (попитайте Вашия лекар, кога можете отново да носите грим и кои продукти са подходящи за вас) и използването на обикновени продукти за грижа за кожата, съдържащи съставки като киселини и ретиноиди.

Ако кожата ви е червена и подута след терапията, не забравяйте да приложите студени компреси в зоната, това ще помогне за облекчаване на част от възпалението.

  1. Хидратация

Според дерматолозите най-важното след лазерна процедура е запазването на влагата.  Липсата на хидратация може да доведе до изключителна сухота на кожата и дори да забави (и в някои случаи да компрометира) лечебния процес. Използването на подходящ продукт, препоръчан от вашия дерматолог, ще хидратира и успокои кожата след терапия.

  1. SPF защита

Защитата от слънцето е изключително важна, тъй като кожата е уязвима във фазата на оздравяване. Ако не нанасяте висок фактор SPF има риск за поява на тъмни петна. Посъветвайте се с вашият дерматолог, кой слънцезащитен продукт да използвате за вашият тип кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *