КАКВО ДА НЕ ЯДЕМ ЗА КРАСИВА КОЖА?

 

След като вече ви показахме какво е хубаво да ядете, за да имате здрава и сияйна кожа, то ето и храните, които да избягвате.

Захар

Похапването на бонбони и други сладки закуски може да ускори процеса на стареене отвътре навън!!!. Тези молекули естествено се натрупват в кожата с възрастта, но колкото повече захар ядете, толкова повече кожата се набръчква и увисва.

Мляко

Имате акне? Млякото не може да направи на кожата ви никаква услуга, а напротив. Според Американската академия по дерматология, има две обяснения за влиянието на млякото върху кожата: хормони и инсулин. Андрогените, които се срещат естествено в млякото (дори органични версии без добавени хормони), могат да допринесат за проява на мазна кожа и акне.

Пикантни храни

За тези, които страдат от кожното заболяване розацея, яденето на пикантни храни може да доведе до временно пламване на петна и зачервяване. Някои хора със светла кожа също могат да открият, че горещите и пикантни храни водят до забележимо зачервяване – дори и да нямат розацея.

Кафе

Кортизолът, който се активира от кафето, е известен като хормон на стреса. Той може да действа като андроген и да стимулира мастните жлези , което води до възпаления. Кафето намалява изработването на колаген в кожата, което води до по-бързото й остаряване.

Глутен

Ако имате чувствителна кожа не яжте храни, които съдържат глутен. Глутенът вреди на чревната лигавица, което води до лошо храносмилане и нарушено усвояване на полезните хранителни вещества. Поради недостиг на необходимите микро- и макроелементи понижават имунитета. Глутен се съдържа в култури като пшеница, ръж, овес, ечемик. Липсва в култури като ориз, елда, просо, царевица, боб, картофи.

Храната, която консумирате, може да бъде мощен инструмент за подобряване на външния вид. Не подбирайте храните на базата на това колко калории се съдържат в тях и по какъв начин ще се отразят на теглото ви. По-важно е да се научите да гледате на храните като на средства, с които може да подобрите своето здраве и едновременно с това и вида на вашата коса, кожа и нокти. Подхранването на тялото започва най-вече отвътре с помощта на правилната храна.

Сега вече знаете какво не трябва да правите, за да имате сияен вид на кожата и сведете до минимум акнето. Не забравяйте обаче, че консултацията с дерматолог е силно препоръчитална, поради индивидуалните особености на кожата. Много често органичаването на приема на някои храни не е достъчна за подобрение на състоянието ви и затова е необходима професионална намеса.

Запазете час за консултация в клиника Дерма Вита и разберете какви процедури са подходящи за вас. Можете да се свържете с наш сътрудник на тел.: 0884 94 95 81 и 02 / 962 25 33(44).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *