Да се справим с отпуснатата кожа!

Края на тийнеджърството, началото на 20-те години са най-прекрасното време за кожата: без пъпки, без бръчки и без пигментация. Само няколко години по-късно, обаче започваме да забелязваме първите признаци на стареене за начало около очите. Бръчки на 30, няма начин! Изпадаме в паника и започваме трескаво да търсим решение. За да ви помогнем и успокоим подготвихме този материал.

Точно около 30-годишна възраст е времето, когато започваме да забелязваме признаците на стареене. Този малък, но съществен факт обягва на повечето хора.

Какво причинява тези бръчки и можем ли да спрем отпускането на кожата? Отговорите, които търсим, могат да бъдат намерени дълбоко в слоевете на кожата ни, по-специално в дермиса.

Дермисът е по-дълбокия слой на кожата, който не се вижда. Това е слоят, който държи колагена и еластина. Колагенът и еластинът са протеини в кожата, които и придават форма, стегнатост и глаткост. По-специално, еластинът е отговорен за отпускането на кожата. Еластинът е на вид като протеин, който позволява на кожата да се разтяга, но да запазва своята структура и стегнатост. Колагенът е протеин, който се произвежда на всеки 6 до 8 седмици, а еластинът спира да се произвежда на възраст около 22 години.

 

 Има ли нещо, което можем да направим?

И да, и не. Ключът към поддържането на стегната кожа е да се действа превантивно. Знаем, че след 22-годишна възраст няма да получим нови еластинови влакна. Така че, това което трябва да направим, е да защитим здравия еластин, който имаме сега.

 

5 начина да запазите здравия си еластин

  • Използвайте продукти за грижа за кожата, които инхибират ензимната еластаза. Еластазата е ензим, който е отговорен за разкъсването на еластиновите протеини и отслабването на кожата.
  • Заредете се с антиоксидантни храни. Кожата Ви се нуждае от антиоксиданти, за да се предпази от свободните радикали.
  • Използвайте слънцезащитен крем и увеличете слънцезащитата. UV радиацията окислява нивата на витамин С в кожата и се нуждаем от повече витамин С за производството на колаген и еластин.
  • Яжте мазнини. Доставте основните мастни киселини на кожата чрез вашата диета, особено омега 3.
  • Намалете възпалението в тялото си. Възпалението може да разруши еластина.

 

При вече отпусната кожа

Въпреки че спазваме стъпките по-горе и сме забавили отпускането на кожата, преоцесът на стареене не може да бъде спрян. В даден момент кожата се отпуска и не само на лицето, но и на тялото. За радост съвременната естетична медицина ни дава неоперативно решение на този проблем и това е високотехнологичната машина ULTRAFORMER III. Този апарат от ново поколение си служи с HIFU технология, за да достигне до възможно най-дълбоките нива на кожата, съединителната тъкан която покрива мускулите, при това без да оставя следи на повърхността на кожата. Не се налага да се възстановявате бавно у дома, а само малко търпение за резултата (60 до 90 дни). Технологията действа като оказва влияние върху колагеновите и еластинови нишки на всички нива на кожата и задейства нейната регенерация. Апаратът е световен лидер в стягане и повдигане на кожата, като може да се приложи във всяка една зона на лицето и тялото, която не харесвате и наблюдавате отпускане – лице, шия, деколте, корем, паласки, бедра, ръце, колене. 

Грижата за кожата и добрия режим в комбинация с правилната естична процедура са най-добрият начин да запазите кожата си млада и свежа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *