M22 от LUMENIS- лазерът, заличаващ всякакви белези на времето

M22Иновативната многофункционална лазерна система М22 от LUMENIS е новото попълнение в семейството на лазерите на Дерма Вита. Платформата предага цялостно подмладяване на лицето, неинвазивно третиране на белези, включително от акне, розацея, пигментни петна и често срещаните стрии.

Тази незаменимост на лазерната система се дължи на разнообразието от проблеми на кожата, които могат да се третират с нея. За целта тя има два накрайника с различно устройство и действие- ResurFx и IPL.

ResurFx  – лазерът срещу несъвършенства

Най-новата технология е в накрайника ResurFx. Lumenis ResurFX е последно поколение неаблативна, фракционирана лазерна технология  с дължина на вълната 1565 нм. Неаблативен означава, че не нарушава  повърхностния слой на кожата, т.е. няма рани след процедурата.

ResurFX  действа чрез фракционна фототермолиза, която създава микроколони от коагулирана тъкан в долните слоеве на  кожата без да уврежда околните й зони. Загряването и „микрораничките“  в дълбочина предизвикват оздравителен отговор в околната незасегната кожа, което води до заместването им с нова здрава и по-млада тъкан. Освен това тези микроколони играят ролята на каналчета, през които се елиминират излишните пигменти, с което се  обяснява и клиничното изсветляване при пигметни нарушения като мелазма. По този начин се постига коригиране на белези от различен произход, включитено от акне, след травма, и др.

Повлиява стрии и белези от акне

Стриите са едни от най- често срещаните белези при жените вследствие на бременност, пубертет или при друга рязка промяна в теглото. ResurFx e една от най- ефективните съвременни технологии за лечение на стрии. ResurFX притежава скенер, който насочва лъча само към увредения участък кожа без да засяга здрава тъкан. Стотиците комбинации от форма и плътност персонализират въздействието и влияят само върху линията на стриите. Наличието на допълнително охлаждане прави процедурата не просто ефективна, но и комфортна.

Многостраните ефекти на ResurFx водят до цялостно подмладяване на кожата. При тази иновативна система с 3 до 5 процедури в интервал от 5 седмици можем да решим най-честите и нежелани проблеми на кожата. Ползата от ResurFX е, че той е в състояние да постигне чудесни резултати с минимално време за възстановяване.

IPL – лъч младост

Другият накрайник от системата М22 е IPL. Intensed Pulsed Light все още е златният стандарт на фотоподмладяването. Неговата многостранна ефективност повлиява не само текстурата на кожата, но и  различните пигментации, както и съдови нарушения, водещи до зачервявния.  Действието на IPL се базира на принципа „селективна фототермолиза”, при който светлината, която се излъчва от апарата се поглъща от специфични структури, наречени хромофори. В случая това са хемоглобин в кръвта и меланин в пигментнациите. Погълнатата светлина се трансформира в топлина и настъпва избирателно разрушаване на прицелни структури като пигментни петна и разширени капиляри. Допълнително  част от лъчите, достигнали  дермата, стимулират фибробластите да произвеждат повече нов и здрав колаген. Само с една процедура едновременно се въздейства върху няколко естетични проблема. С IPL накрайника се третират капиляри, различни форми на розацея, премахват се и пигментни петна, а успоредно с това се постига и ефективно фотоподмладяване на кожата. Повлияват се структурни промени в епидермис и дерма като се заличават фини бръчки, подобрява се плътността и здравината на кожата, премахват се разширените пори. Фотоподмладяването е вече добре позната и популярна естетична процедура с много добър профил на безопасност и многостранни ефекти в една процедура.  За оптимален ефект отново се препоръчват от 3-5 процедури през едномесечен интервал.

Фотофракционираното лечение е безопасен и ефективен начин за заличаване на „белезите на времето“ по кожата. И IPL, и ResurFX са одобрени от Федералната агенция по безопасност на храни и  лекарства в САЩ (FDA).  С платформата М22 в Дерма Вита отстраняваме множество кожни дефекти, намаляваме комбинирането на различни процедури и броя курсове на терапия, а оттам и бюджета за лечение на пациентите. Запишете своя час при нас още днес!

Коментари (13)

 1. Борислава Стоянова

  Бихте ли ми казали каква е цената за третиране на цялото лице ?

  • Д-р Катя Паскова

   Здравейте

   Ако става въпрос за IPL подмладяване цената е 300лв

   Поздрави

 2. Цветомира Копанова

  Здравейте,
  А каква е цената за ResurFX подмладяване за цяло лице?

  • Д-р Катя Паскова

   Здравейте,

   Цената за единична процедура е около 1200лв.

   Поздрави

   • Цветомира Копанова

    Благодаря Ви! Но е препоръчително и за двете процедури да се извършват през есенно-зимния период?

    • Цветомира Копанова

     А с IPL подмладяването може ли да се третират клепачите и зоната около очите?

     • Д-р Катя Паскова

      Здравейте,

      С IPL не е желателно да се обработват тези зони.

      Поздрави

    • Д-р Катя Паскова

     Да, препоръчително е и двете процедури да се извършат през този период.

 3. Катерино

  Здравейти,искам да попитам дали на 100% се премахват стриите от бременност

  • Д-р Катя Паскова

   Здравейте, Катерина,

   Стриите не могат да се премахнат на 100%, но могат да се намалят значително по размер. Имаме специален лазер (ResurFX), с който се третират стрии. Може да прочетете повече за него на сайта ни. Заповядайте на преглед при нас, за да обсъдим по-подробно състоянието Ви.

   Поздрави,
   д-р Паскова

 4. Антоанета

  Колко струва махане на пигментни петна по цялото лице

  • Д-р Катя Паскова

   Здравейте, Антоанета,

   Заповядайте на преглед при нас, за да видим кой е най-подходящият за вас подход. При пигментни петна може да правим пилинг или различни лазерни процедури, затова не мога да Ви отговоря на този въпрос без да см Ви прегледали.

   Поздрави,
   Д-р Паскова

 5. Д-р Катя Паскова

  Здравейте, цената на консултацията е 50лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *