Стягане на кожата

Отпускането на кожата, образуването на бръчки и други признаци на стареенето започват да се появяват когато се наруши равновесието в механизмите на регулация на метаболизма. Забавят се процесите на обмяна, намалява доставката на кислород, натрупват се отпадни продукти и като последствие се стига до клетъчно стареене. Несъмнено от началото на новото хилядолетие има все по-засилено търсене на методи за подмладяване, като паралелно с това желанието е те да са минимално агресивни. Откакто се появи радиочестотният лифтинг през последните няколко години тази технология непрекъснато се усъвършенства и резултатите са все по-впечатляващи.

Радиочестотната технология използва различни честоти, като излъчваната от апарата енергия се трансформира в топлина в тъканните структури на кожата. В последните 1-2 години в САЩ, а и отскоро в Европа на особено добри резултати се радват пациентите подложили се на радиочестотен лифтинг с технологията Exilis. Тя има официално одобрение от Американската агенция по храни и лекарства (FDA) за третиране на бръчки и отпуснатост на кожата. Успехът на процедурата се дължи на бързото доставяне на достатъчно висока енергия в дълбокия и среден слой на кожата без да има съпътстващо чувство на парене и болка и без необходимост от допълнително охлаждане. Препоръчва се да се започне с тези процедури, когато се появи началното отшускане на кожата и първите белези на стареене.  По този начин може да се избегне нуждата от хирургичен лифтинг на по-късен етап от живота.

Също така радиочестотната терапия е изключително подходяща и за най-ангажираните хора. Освен, че ще се радват на резултати още след самата процедура, ще получат и пълния и ефект без почти никакво нарушаване на ежедневните си занимания.

Какви са предимствата на радиочестотния лифтинг?

Когато се прилага за стягане и подмладяване на кожата не носи практически никакъв риск и има много бързо възстановяване. Процедурата е напълно неинвазивна и е подходяща за всеки тип кожа (включително много тъмна). Единственият и „страничен ефект” е зачервяване, което преминава за минути до няколко часа.

Към настоящия момент има немалко разнообразие от технологии с подмладяващ ефект с различна степен на сила и агресивност. Но дори и най-аблативните (агресивни) лазери не могат да се справят с отпускането и разтягането на кожата в долната част на лицето, така както радиочестотния лифтинг. Това е благодарение на факта, че се получава напълно контролирано затопляне точно в дермата и така настъпва съкращаване на колагеновите и еластични влакна. На това се дължи видимия ефект непосредствено след процедурата. Паралелно се стига до възникване на локална мини възпалителна реакция, активира се серия от каскадни реакции, в резултат на което започва миграция на фибробласти към третираната област. Тези фибробласти синтезират нови колагенови влакна, които реструктурират, стягат тъканите, намалява дълбочината на бръчките, както и размера на порите и всичко това води до цялостен лифтинг ефект.

Обикновено се препоръчва серия от 4 процедури с интервал между процедурите средно 7-10 дни. За да се получи още по-добър ефект е хубаво процедурите да се комбинират с други  терапии, като мезотерапия; ботулинов токсин; попълнители; микродермоабразио; след хирургични манипулации. Резултатите обикновено започват да се наблюдават след 3-тата процедура. Препоръчително е да се провеждат поддържащи процедури по една на 8-10 седмици за задържане и задълбочаване на ефекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *