Разликата между мезотерапия и мезолифт. Мезотерапия срещу целулит?

 Beauty-5

Мезотерапията е въведена в медицината още през 50-те години на миналия век. Днес тя има многобройни приложения и показания, както за лечение на някои заболявания, така и  за третиране на отпусната, дехидратирана и/или „повяхнала” кожа в областта на лице, шия, деколте и гръба на дланите. С този метод може да се постигнат и чудесни резултати що се касае и до отстраняване на целулита и премахване на локализирани мастни натрупвания.

Когато се прилага за третиране на лице разполагаме с два варианта – мезотерапия и мезолифт.

Класическата мезотерапия представлява коктейл от хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини, допълнително обогатен с екстракти от растения, хомеопатични и биопрепарати. Богат е на антиоксиданти, забавящи стареенето. Той намалява образуването на свободни радикали, които увреждат ДНК структурата на клетката, като по този начин спомага за нормалното обновяване на епидермиса и намалява увреждащото въздействие на ултравиолетовите лъчи, които водят до преждевременно остаряване на кожата. Неговото въздействие може да се опише като протективно и профилактично.

Ефектът е видим още след първата процедура, но целият курс на лечение изисква 4 до 6 процедури през 7 – 14 дни.

Мезолифтът е метод за освежаване на лицето и премахване на фините бръчици. Състои се само от хиалуронова киселина, но с по-висока концентрация от мезотерапията. Прилага се също за попълване и повдигане в зоните на бузи, брадичка, шия, деколте. Това въздействие може да се опише и като слаб „лифтинг” ефект. Когато се работи върху лицето, резултатите, които се наблюдават са: подобряване на лицевия контур, общ ревитализиращ ефект, намаляване на торбичките под очите, слабо заглаждане на съществуващите фини бръчки. Процедурите стимулират обмяната на веществата и възстановителните процеси в кожата на тези зони. Целият курс на лечение е 2-3 процедури през около месец. Eфектът се забелязва веднага и трае около 1 година, след което процедурата може да се повтори.

Продуктът се инжектира вътрекожно, с помощта на много фина игла, като определеното количество от него се разпределя в отделни точки през разстояние от един сантиметър.

Често мезотерапията се използва за борба срещу целулит, което не е най-ефективният метод за това. Какво представлява целулитът?

Най-общо се различават 3 степени на целулит според скалата на Нюрнбергер-Мюлер:

Степен 0 – при хващане на кожна гънка или леко притискане, не се наблюдава набръчкване (портокалова кожа) на кожата. Липсват неравности в изправено или легнало положение.

Степен 1 – при хващане на кожата се наблюдава набръчкване, като то липсва в легнало и изправено положение.

Степен 2 – кожа тип „портокалова”, неравности се виждат спонтанно в изправена позиция, изчезват в легнало положение.

Степен 3 – кожа тип „портокалова” неравностите се виждат в изправено и легнало положение без притискане.

Обобщено, целулитът е един многостранен проблем, „разположен” в дълбоките слоеве на кожата или най-повърхностно спрямо подкожния мастен слой. Точно този най-повърхностен слой мастна тъкан най-слабо се повлиява при намаляване на теглото. Това означава, че всъщност борбата с килограмите и целулита са два отделни проблема. В основни линии се състои от задебелени и скъсени съединителнотъканни влакна, забавена циркулация и уголемени мастни клетки, които се вдават в дермата, която от своя страна изтънява с времето. Изпъкващите мастни лобчета придават неравен вид на кожата в началото само при захващане на кожна гънка, а по-късно и спонтанно, което оформя картината на т. нар. „портокалова кожа”.

Иглената мезотерапия се нарича още инжекционна липолиза. При нея най-често се използва продуктът – фосфатидилхолин, самостоятелно или в комбинация с други съставки. В подкожния слой със специални и много фини игли се инжектира липолитичният коктейл. По този начин бихте могли да се отървете от бричове, гънки в долната част на седалището, бедрата, корема и неравностите по кожата, както и области с изразено натрупване на мазнини. Счита се, че иглената мезотерапия може да се прилага при степен  1 – веднъж годишно за превенция под формата на курс от 4-6 процедури.

При степен 2 броят на процедурите понякога стига до 10 за пълно елиминиране, но някои жени се повлияват още след 3-5 процедура. При степен 3 е трудно да се предвиди колко третирания са нужни, но обикновено надвишават 15. Процедурите се извършват отново веднъж седмично или през седмица, като пациентите могат да се завърнат към ежедневните си занимания.

Неприятното при мезотерапията за тяло е че в дните след третиране може да има дискомфорт, подуване и повишена чуствителност в обработваното място. За това ние препоръчваме антицелулитни процедури с Acoustic waves.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *