Ползата от козметичните процедури

elektroterapia_kozmetika

Светът от години е в търсене на тайната за вечната младост на нашата кожа. Със сигурност някога ще я разберем, но дотогава нека се придържаме към вече познатите ни факти. За да изглеждаме привлекателни е необходимо да полагаме усилия.

От едната страна са всекидневните грижи у дома – почистване сутрин и вечер с подходящ продукт и нанасяне на крем, съответстващ на типа кожа.

От другата страна са процедури, извършени от опитен дерматолог – филъри, ботулинов токсин, лазерно подмладяване

Но като мост между тях са козметичните процедури, които ние често пренебрегваме, а те не са по-маловажни. Напротив, при редовното им осъществяване кожата става все  по-свежа и хидратирана.

Най-популярната козметична процедура е почистването на лице. Подходяща е за всеки тип кожа и се препоръчва поне веднъж месечно. След пароозониране, следва екстракция на комедони, нанасяне на маска и крем според типа кожа. Когато кожата е много чувствителна пароозонирането се избягва, а се прилагат козметични продукти, действащи в дълбочина, така нареченото почистване без пара. Изключително ефикасно е и почистването на лице с ултразвук, който лесно отстранява мъртвите клетки и комедони, а след това кожата диша с всяка пора и това си личи.

Една от най-ефективните процедури за лице е масажът. Чрез нежни движения се подобрява кръвообръщението, намалява  се подпухването, тенът се освежава. Масажът изпълнен под звуците на релаксираща музика повишава настроението и самочувтвието.

Зоната около очите е приоритет, когато става въпрос за козметични процедури. Препоръчва се поне веднъж седмично да се обръща специално внимание на околоочния контур, защото там се появяват първите признаци на стареене, тъмните кръгове и торбичките. А веднага след терапията придобивате усещане за мекота, усмихвате се с очи…

Интензивните терапии – стягащя и хидратираща се препоръчват отново веднъж месечно. Подходящи са за кожа изгубила блясъка си, безжизнена и уморена.  Профилактика срещу появата на бръчки, незабавно стяга и подмладява.

Луксозните терапии – Блясък и Перфектен лифтинг стумулират производството на нов колаген и еластин с най-добрите козметични продукти. Кожата е хидратирана, а часовникът е  с години върнат назад…

Специално внимание заслужава хидрокситерапията. Знаем, че кислородът удължава животът на клетките и забавя стареенето. Вече има начин да доставим кислород  директно до клетките на нашата кожа. След нежен повърностен пилинг, елиминираме  токсините с вакуум терапия и накрая кислородна инхалация. След час кожата е по-жизнена, а вие усещате енергията с всяка клетка на тялото си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *