Неоперативни подходи за шията и деколтето

 

Неоперативните процедури за подмладяване на шията и деколтето заслужават вашето внимание. Вижте какво споделя д-р Катя Паскова за процедурите.

Съвкупността от горна част на гръдния кош, гърди, шия и рамене се нарича деколте. Кожата в тази зона е много чувствителна и уязвима към UV лъчи, фотоувреда, влиянието на околната среда и начина ни на живот. Грижата за нея e толкова важна, колкото и грижата за лицето.

Неоперативни подходи.

Неоперативното подмладяване може да бъде приложено като самостоятелен метод или в комбинация с инвазивна процедура. Тези техники целят да подобрят еластичността и тена на кожата, да възстановят хидратацията и блясъка, да се справят с пигментациите и фините линии и бръчки. Ето и най-често прилаганите неоперативни интервенции с доказано добри резилтати:

VIVACE – радиочестотна иглена терапия

VIVACE е най-ново поколение иглена терапия в комбинация с радиочестота. Представлява нехирургична терапия за контуриране на лицето, шията и тялото, стимулира производството на колаген и еластин, намалява фините линии и бръчки и стяга кожата. Процедурата е минимално инвазивна, накрайника с фини игли създава малки перфорации в горния слой на кожата, което стимулира тялото да произвежда нов колаген и еластин. Когато се комбинира с радиочестота и LED светлина тази терапия се превръща в най-новата революция за подобряване качеството на кожата и води до невероятни резултати.

Преди                                                                                                   след 4 терапии

 

 Дезоксихолева киселина /Belkyra/

Контурът на лицето се очертава от линиите на брадичката. Субменталната пълнота или т.нар. двойна брадичка е естетичен недостатък вследствие на генетиката, отпускане на кожата с възрастта или резки промени в теглото. Този недостатък създава дискомфорт и понижено самочувствие при 75% от засегнатите пациенти.  Дезоксихолевата киселина е единствената одобрена, съобразена с индивидуалните нужди на пациента инжекционна терапия, която води до необратимо разграждане на мастните клетки под брадичката. Когато се инжектира в подкожната мастна тъкан, дезоксихолевата киселина разрушава мембраната на мастните клетки и разгражда мазнините, съдържащи се в тях. Веднъж разрушени, тези клетки не могат да съхраняват или натрупват мазнини отново. 

Химични пилинги

Химичините пилинги са широко използвани при третиране на първи признаци на стареене и увредена от слъчевите лъчи кожа. Част от индикациите за нужда от химичен пилинг включват пигментни петна, белези и акне. Пилингите се разделят на три основни вида : повърхностен, среден и дълбоко екфолиращ пилинг. Дълбочината се определя според състава, концентрацията, типа кожа и зоната която ще третираме. Повърхностните пилинги се използват най-често при фотоувредена кожа, хиперпигментация и за екфолиране. Средно дълбоките пилинги действат върху епидермалната до папиларна дерма, докато дълбоките пилинги достигат ретикуларната дерма, за да предизвикат дермална регенерация. Химичното екфолиране на кожата се прилага много внимателно в областта на шията и деколтето, за да се възстанови кожата и да се премахнат повърхностни бръчки, пигментация и актинична кератоза.

 

Мезотерапия и PRP

Богатата на тромбоцити плазма (PRP) и мезотерапията също са ефективни опции за подмладяване на шията и деколтето. PRP е матрица на фибрин и тромбоцити, получени от собствената кръв на пациента. Когато се инжектират в кожата, растежните фактори активират фибробластите и спомагат за стимулирането на производството на колаген. Ефектът на PRP е доказан от редица клинични проучвания, а влиянието на терапията  върху тъканите и подмладяването на кожата е изследвано широко.

Мезотерапията е техника, използвана за съживяване на кожата чрез трансдермално инжектиране на мултивитамини, хиалуронова киселина и натурални растителни екстракти. При инжектиране в кожата тези компоненти стимулират фибробластната активност и улесняват производството на колаген и еластин.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *