Как да се справим с целулита?

От целулит страдат около 80-90% от жените след пубертета. Наличието на целутит не винаги означава свръхтегло, наблюдава се дори и при много слаби хора.  Причините са няколко – неправилна диета, бавен метаболизъм, липса на физическа активност, дехидратация, хормонални проблеми, генетика. Борбата с целулита е трудна и актуална от много години насам. За да се отървете от него трябва да обърнете внимание на начина си на живот.

Храната, която консумирате влияе върху наличието на целулит. Опитайте да ограничите сладките и солени храни, газираните напитки и алкохола. Подходящо е бялото пилешко месо и рибата, приготвени без мазнина. Плодовете и зеленчуците сутрин, обед и вечер са полезни. Приемайте  достатъчно  вода през целия ден, за да изхвърлите токсините от тялото си.

Спортувайте! Изберете си спорт, който ви раздвижва достатъчно и ви е приятен. Фитнес, аеробика, спининг или просто ходене пеша. Спортът е враг номер 1 на целулита.

Съществуват множество антицелулитни кремове, съдържащи кофеин или екстрат от люти чушки, но относно тяхната ефективност може да се спори.

Масажите влияят много добре върху целулита, тъй като засилват лимфния дренаж, а и на настроението като действат успокояващо и тонизиращо.

Апаратните процедури против целулит са най-ефективния начин за справяне с проблема. За максимален ефект е добре те да се комбинарат. Акустичните вълни в комбинация със загряване, вакум или HIFU, могат да редуцират обиколката и целулита значително. Комбинирането на апаратите се определя според проблема и желания резултат.

Ако имате целулит, ви предлагаме уникалния по своето действие е апарат – UNISON, които едновременно атакува всички 5 предпоставки за образуване на целулит и представлява комбинация от радиочестота и акустични вълни. Така апарата съчетава механичното с топлинно действие.

Ако кожата е отпусната с мазнини, препоръчваме HIFU за тяло с Ultraformer III. Тази терапия е най-добрия метод за справяне с отпуснатата кожа, като едновременно премахва нежеланите подкожни мазнини. След терапията ще забележите повдигане на кожата в третираната област и намаляване на бръчките и обиколката.

 

За прекомерно натрупани мазнини, коиото не се повлияват от хранителен режим и спорт решението е иновативна криолиполиза с CLATUU. Апаратът е последно поколение технология, като действа само върху проблемната зона унищожавайки мастните клетки, без да засяга околните. Унищожените мастни клетки в областта не могат да се възстановят! Ефектът се забелезва още след първата процедура, до 3-я месец!

Безспорно класацията за моментално отстраняване на мазнини води липосукцията. Не забравяйте обаче, че липосукцията е хирургична процедура, при която мастните натрупвания се отстраняват от тялото оперативно и това крие риск както всяка една хирургична манипулация.

Има много лекове против целулит, но най-важното е да подберете най-правилната за индивидуалните ви нужди терапия. Това ще ви спести много време и пари! Консултирайте се със специалист преди да започнете и не забравяйте,че здравословният начин на живот, ще се отрази добре не само на външния ви вид, но и на вашето здраве!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *