Какви са оптималните грижи за зряла кожа? Какво е 3D подмладяване и какви процедури обхваща то?

– Кои са най-актуалните тенденции в естетичната дерматология и кои от тях следвате в Дерма Вита?

В последните години все повече хора се интересуват от това как да подобрят външния си вид чрез методите на естетичната медицина. Съвсем естествено е непрекъснато да има редица новости, открития и подобрения в тази сфера, тъй като е задължително това да става безопасно и качествено. Тенденцията е да се обръща повече внимание върху методики за възстановяване на обем в зоните като лице, шия и ръце – т. нар. „volumizing procedures“, за възвръщането на по-младежки вид. За тази цел постоянно се разработват нови техники на инжектиране и продукти, за да може да се постигат максимално удовлетворяващи резултати. С помощта на няколко миниинвазивни метода се постига ефекта на цялостно подмладяване без операция.

– Качествена козметика, здравословен начин на живот, ген или козметични процедури – кое е разковничето на младостта на кожата?

Всичко е от значение. Като започнем с добрия ген, минем през здравословния живот и завършим с козметични процедури и използването на правилна качествена козметика. Защото дори и да водим здравословен живот, ако излагаме кожата си постоянно на силно слънце или вятър без предпазни средства, тя разбира се ще загуби своя тургор и еластичност.

В хода на живота под действието на вътрешните фактори (като пол, генетична даденост) и външните (напр. излагане на слънце, пушене, стрес) се появяват определени видими промени във формата и структурата на лицето.

– Кога трябва да започнем да се грижим за младостта на кожата си и как? 

Принципно след 25 годишна възраст, кожата започва постепенно да изтънява. След тази възраст е добре да се започне да се използват козметични средства и да се правят някои процедури, които ще забавят появата на първите бръчки.

– Какви са оптималните грижи за зряла кожа? Какво е 3D подмладяване и какви процедури обхваща то?

С напредване на възрастта, лицето започва да изглежда уморено, ядосано или тъжено, дори когато сме във фантастично настроение. Губи се т.нар. V-образна форма на лицето, която придава младежкия вид. Над 30 годишна възраст и при мъжете и при жените се наблюдава загуба на обем, а след 35 години и отпускане на кожата. В Дерма Вита имаме различни процедури за възстановяване на обема, оформяне на контура и повдигане в различни зони, като максимално се запазва естественият вид. Някои от тях са:

MD Codes™. Това са модели за лечение, които дават насоки за определяне на точките на инжектиране върху лицето на пациента, съобразено с неговите индивидуални нужди. За процедурата се използват три продукта четвърто поколение, значително по-ефективни и за по-трайни резултати.

За всички мъже и жени, които не са готови за хирургичен лифтинг, предлагаме нова технология – Ultraformer. Ултразвуковото въздействие на този апарат причинява селективно загряване, което стимулира кожата ни да произвежда собствен колаген. Това е единствената до момента технология, която има толкова голяма дълбочина на действие.

Процедурата плазмотерапия или PRP (Platelet Rich Plasma) е най-естественият метод за клетъчно подмладяване. Инжекционната процедура за хармонично ремоделиране на лицето е позната още и като плазмолифтинг или вампирски лифтинг. Терапията разчита изцяло на способността на организма да се самовъзстановява. Освен подмладяващият ефект, с тази терапия допълнително се подобрява и кръвообращението чрез образуване на нови кръвоносни съдове. Терапията има изключителен ефект и при косопад. Тя е силен стимулатор, който активира стволовите клетки, които се намират в космените фоликули.

Мезотерапията е чудесна за бързо възстановяване и „съживяване” на повяхнала, дехидратирана и отпусната кожа на лицето, шията, деколтето и гърба на дланите. При класическата мезотерапия се използва  коктейл от витамини, аминокиселини, екстракти от растения и естествено еликсирът на младостта – хиалуронова киселина.

– Как бързо и надеждно можем да се оттървем от целулита?

Около 85-98% от жените, независимо от тегло, раса и възраст имат целулит. Нашият опит и многобройните проучвания говорят, че ефективен начин за премахване на целулита се постига с помощта на акустични вълни.

Чрез Acoustic Wave ние можем неинвазивно да оформяме тялото и редуцираме целулита. Чрез нея силно се повишава метаболизма на мастната клетка, обемът и намалява, а оттам и вашата обиколка. Процедурата е изключително ефективна и безболезнена. Само след няколко процедури  неравностите се изглаждат и  целутитът  значително намалява. Благодарение на система Acoustic Wave System унищожаваме целулита бързо, лесно и  напълно безболезнено.

– В клиниката работите с таехнологията М22 на Lumenis®. Разкажете повече за нея – при какви случаи се използва и с какъв ефект?

Иновативната многофункционална лазерна система М22 на Lumenis® предага цялостно подмладяване на лицето, неинвазивно третиране на белези, включително от акне, розацея, пигментни петна и стрии. За целта тя има два накрайника с различно устройство и действие- ResurFx и IPL.

Lumenis ResurFX е последно поколение неаблативна, фракционирана лазерна технология  с дължина на вълната 1565 нм., която не нарушава  повърхностния слой на кожата, т.е. няма рани след процедурата. Стриите са едни от най- често срещаните белези при жените вследствие на бременност, пубертет или при друга рязка промяна в теглото. ResurFx e една от най- ефективните съвременни технологии за лечение на стрии. Стотиците комбинации от форма и плътност персонализират въздействието и влияят само върху линията на стриите. Наличието на допълнително охлаждане прави процедурата не само ефективна, но и комфортна. Многостраните ефекти на ResurFx водят до цялостно подмладяване на кожата. При тази иновативна система с 3 до 5 процедури в интервал от 5 седмици можем да решим най-честите и нежелани проблеми на кожата. Ползата от ResurFX е, че той е в състояние да постигне чудесни резултати с минимално време за възстановяване.

Другият накрайник от системата М22 –  IPL (Intensed Pulsed Light) е златният стандарт на фотоподмладяването. Неговата многостранна ефективност повлиява не само текстурата на кожата, но и  различните пигментации, както и съдови нарушения, водещи до зачервявния. Само с една процедура едновременно се въздейства върху няколко естетични проблема. С IPL накрайника се третират капиляри, различни форми на розацея, премахват се и пигментни петна, а успоредно с това се постига и ефективно фотоподмладяване на кожата. Повлияват се структурни промени в епидермис и дерма като се заличават фини бръчки, подобрява се плътността и здравината на кожата, премахват се разширените пори. За оптимален ефект отново се препоръчват от 3-5 процедури през едномесечен интервал.

 

материала е публикуван в сп.Vagabond

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *