Естетическата разлика между половете

Има много разлики между жените и мъжете пациенти. На първо място, това са анатомичните и физиологични разлики.

9b98e22a643543caabedc2694299d39d

Кожата на мъжете е по-дебела и груба, с по-малко подкожна мастна тъкан. Това с възрастта води до скелетизация на лицето. Мускулите са по-големи и силни. Същото може да се каже и за лицевите мимически мускули, съдовата система и костната структура.

Има и някои чисто естетически различия между мъжкото и женското лице. Идеалното женско лице е с формата на сърце с овални скули, нежно чело, раздалечени извити вежди, малък нос и плътни устни. При жените, пропорциите на горната спрямо долната част на лицето са по-големи в сравнение с мъжете.

Идеалното мъжко лице е различно. Мъжете имат по-остри черти причинени от по-откроените кости и мускули, квадратни челюст и брадичка, хоризонтални дебели вежди близо една до друга, широка уста, брада и силен, широк врат. При тях пропорциите между долната и горната част на лицето са равни, което е в контраст с жените.

Основната цел на козметичните процедури и за двата пола е лечението и предотвратяването на видимите процесите на стареене, постигане на  по-хармоничен и естествен вид на лицето, важни както за пациента, така и за лекаря. Без усложнения и болка.

Мъжете обичат да държат нещата под контрол. Искат бързи, безболезнени процедури, както и мигновен резултат. Предпочитанията на пациентите от мъжки пол е да изглеждат здрави и мускулести, а не само по-млади или по-привлекателни, което е в контраст с жените пациенти.

Процедурите при мъжете са по-бързи и радикални, от тези при жените. При нежния пол, те не са толкова радикални, по- превантивни са и резултатите може да не са веднага толкова забележими. При жените процедурите могат да бъдат по-агресивни и по-продължителни, защото те са по-толерантни към болка и подготвени за дълъг период на рехабилитация.

Предпочитаните зони за корекция при жените са зоната на скулите, горната част на лицето и устните.

При мъжете приоритетните зони са бузите, долната част на лицето, брадичката и линията на долната челюст.

Колкото и разлики да има между двата пола, има една съществена прилика – и мъжете и жените искат да изглеждат по-дълго млади.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *