Jessner пилинг и неговата ефективност

пилинг_jessner

Химичният пилинг набира популярност през последните години като ефективно лечение на кожни проблеми, но пилингът е приложим  още от древен Египет.

Подобно на всички други химични пилинги, Jessner се прави чрез нанасяне на субстанция върху кожата, за да се премахнат горните слоеве и да се насърчи разкриването на нова, по-млада кожа.

Jessner е средно дълбок пилинг. Това означава, че премахва клетките на кожата от горния слой – епидермиса, и горната част на средния слой – дермата. Въпреки това, той може да се използва и като повърхностен пилинг, който има по-бърз възстановителен период, но в този случай трябва да се направят няколко процедури – по-често, за да получим резултатите от по-дълбокия пилинг.

ПИЛИНГЪТ JESSNER СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА:

  • Намаляване на тъмните и възрастовите петна;
  • Изравняване на тонуса на кожата;
  • Намаляване появата на белези;
  • Премахване на фини линии и бръчки;
  • Третира мелазма (обезцветяване на кожата), хиперпигментация и белези от акне.

Той е един от най-ефективните пилинги за отстраняване на повърхностните слоеве на кожата. Може да се прилага при всички типове кожа за лечение на увредена от слънцето, старееща кожа и намаляване на областите на хиперпигментация.

Jessner пилинг е чудесен за пациенти с акне, дебела кожа, умерени бръчки и мазна кожа. След процедура с Jessner производството на себум ще бъде намалено и ще бъдат отворени запушените мастни фоликули. Jessner работи чудесно за онези, които имат кожа без блясък и тъмни петна по лицето. Пилингът е подходящ и за мъже и жени, които имат акне, фини линии или неравномерни тонове на кожата. Не се препоръчва за хора с много тъмна кожата.

ЧАСТ ОТ ПРЕДИМСТВАТА НА JESSNER  ПИЛИНГ.

  Той ще намали появата на акне и хиперпигментация. Фините линии и бръчки ще се изгладят и кожата ще има младежки блясък. Ще забележите значително подобрение в порите, които ще бъдат намалени по размер. Jessner може да се използва за подготовка на лечението на Melasma.

Добри резултати се наблюдават при подготовка на лечение на мелазма след бременност – често наричана „Маска на бременността“. Тя се характеризира с пигментация, която се появява по челото, бузите и горната устна.

JESSNER И СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ

С изключение на зачервяването на кожата което отшумява бързо, няма сериозни странични ефекти, свързани с Jessner  пилинг.

 Някои от по-незначителните странични ефекти, които може да се появят, включват:

  • Възможни възпаления, ако кожата след пилинг се премахне преждевременно;
  • Временно загрубяване в третираната зона;
  • Леко зачервяване;
  • Сърбеж, особено ако сте се подложили на по-дълбок пилинг.

Jessner пилинг допринася за процеса на оздравяване и подновява остарялата и увредена кожа, както и намалява производството на себум. Може да се комбинира с овлажняващи продукти, спомагайки за възстановяване и поддържане на еластичността и плътността на кожата.

Разбира се, не можем да забравим ежедневните продукти за грижа, като препоръчваме подходящ крем и слънцезащита подбрани според вашия тип кожа.

Имайки в предвид всичко казано по-горе, ви съветваме да правите пилинг само в проверени клиники, при лекари с опит.

В клиника Derma Vita предлагаме пилинг Jessner, като процедурата се извършва от специалист с опит. Преди терапия ще бъдете консултиран за правилния пилинг, според вашите индивидуални нужди.

За допълнителна информация и записване на час тел.: 0884 94 95 81 и 02 / 962 25 33(44)

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *