3 неща, които не трябва да правите, преди процедура с ботокс

Ако сте направили нужното проучване и сте открили квалифициран дерматолог, който да постви вашата Ботокс инжекция, сега остава само да се подготвите максимално за процедурата, като следвате тези 3 важни стъпки:

Избягвайте алкохола

Въпреки че няма доказателство, че алкохолните напитки, могат да повлияят на резултатите от терапията с Botox, е добре да ограничите приема им за няколко дни преди процедурата. Употребата на алкохол може да намали притока на кръв, което може да увеличи вероятността от синини.

Преустановете приема на някои лекарства

За да избегнете евентуално пост-ботокс подуване или посиняване, уверете се, че не приемате лекарства, които разреждат кръвта, поне седмица преди терапията. Това включва лекарства като аспирин, ибопрофен и т.н. Също така избягвайте хранителните добавки, съдържащи витамин Е и рибено масло.

Ако сте бременна или кърмите, променете датата

Ако сте бременна (или смятате, че сте) или кърмите е по-добре да отмените насрочената терапия. Въпреки че не е доказано, че ботоксът може да навреди на плода ви или да премине през кърмата, е по-добре да не рискувате и да отложите процедурат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *