3 начина за лечение на бръчки по шията

kompres-ot-kurkuma-lekuva-cirei_7070С напредване на възрастта, кожата ни губи вода и колаген, и като резултат, тя става суха и отпусната. Дали в резултат на генетична предразположеност или пренебреване на грижите за кожата на лицето, линиите в областта на врата е трудно да се скрият. Въпреки това, има няколко решения, които помагат, за да не изглежда кожата на врата сбръчкана и увиснала.

  • Ако причината е начина ви на спане – на една страна, лицевите упражнения могат да тонизират кожата на врата ви и да помогнат за укрепване на мускулите в тази област.

Спането на една страна, може да доведе до бръчки на врата, които се формират от силен натиск на кожата ви с възглавницата през нощта. Ако правите редовно лицеви упражнения, те могат да помогнат за стягане на мускулите на врата и да се създаде по-изваян вид. Тези упражнения, включват накланяне на главата и разтягане на врата в продължение на пет секунди. Това може да помогне за укрепване на мускулите, така че линиите да не са толкова очевидни.

  • Ако причината е груба, увредена кожа, поради излагане на слънце, нанесете на шията крем за подобряване на текстурата. Мезотерапията и мезолифта, също ще подобрят еластичността и тургора.

Излагането на вредните слънчеви лъчи, може да доведе до загубата на колаген и еластин. Това кара кожата да губи своята еластичност, в резултат на което се появяват бръчки. Кожата на шията е по-тънка и има по-малко мастни жлези, отколкото кожата на лицето, което я прави по-суха и по-бавно възстановяваща се от вредното въздействие на слънцето. На пазара има козметични продукти, които могат да помогнат за стягане на увисналата кожа под брадичката, съчетани с подходящите процедури (Мезотерапия и мезолифт), ще доведат до максимално добри резултати.

  • Ако причината е генетична, лифтинг на врата, ще ви помогне да се отървете от излишната кожа и да се възстанови младежкия контур.

Пациентите, които са генетично предразположени към отпуснатост на кожата може да се нуждаят от по-трайно решение. Такива решения, които могат да помогнат и да дадат трайни резултати са например:

  • Не хирургичното лечение като Botox, което намалява бръчките
  • Инжектиране на филъри
  • Процедура с Ultraformer – за стягане и повдигане на кожата
  • Ако сте до 35 години, може да използвате и RF Exilis

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *