3 мита за химичните пилинги

peelingХимичните пилинги премахват мъртвите клетки от повърхността на кожата и по този начин стимулират обновяването и подобряват функционирането й. Допълнително настъпва изглаждане на релефа, свиване на порите и заличаване на фини бръчици, както и премахване на различни тъмни петънца. Регулира се омазняването и намаляват възпаленията. При всички положения независимо от възрастта, пилингите са задължителна процедура за поддържане на младостта. Време е да отделим фактите от митовете по отношение на тази популярна разкрасяваща терапия.

Мит: Химичните пилинги имат дълъг период за възстановяване

Факт: След терапията е възможно да усещате опъване, да имате зачервяване или чувствителност. Това обаче са рядко- и слабоизразени симптоми и ще отшумят за час-два. Времето за възстановяване зависи и от силата и дълбочината на въздействие на химичния пилинг. Например нежният Jessner или бадемовият пилинг са предназначени за експресно подмладяване и освежаване на кожата.

Мит: Химичният пилинг е само за хора с дерматологични проблеми

Факт: Съществуват химични пилинги, които се препоръчват за лечение на белези от акне, хиперпигментация или петна. Салициловият пилинг например се ползва основно за туширане на възпалителни форми на акне. Чрез него намаляваме излишното омазняване, а като допълнение има въздействие и върху неравномерната пигментация. Общото сред пилингите е, че мъртвите клетки са ексфолирани, а това стимулира клетъчната регенерация и колагеновия синтез. Резултатът е по-гладко и блестящо лице. Именно затова химичният пилинг е за всеки, който иска да подобри цялостното състояние и излъчване на кожата си.

Мит: Пилингите отнемат много време

Факт: Често пациентът решава да се откаже от посещение при дерматолог, тъй като няма време. Но когато говорим за пилинг, продължителността не бива да е пречка. Терапията отнема от 10 до 20 минути.

Ако желаете да се сдобиете с по-младежко излъчване с помощта на пилинг, то доверете се на клиника с добра репутация. Ние в Дерма Вита разбираме колко е важно да полагате адекватни грижи за Вашата кожа. Затова нашият екип ще се постарае да даде най-доброто решение за Вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *