Как да подобря състоянието на кожата?

poverhnostnyj-piling-lica-1

Химичният пилинг е една от най-популярните и дългогодишни процедури. Причините, поради които се прави пилинг могат да бъдат най-различни: изравняване на кожния релеф, намаляване на порите и фините бръчки, третиране на пигментни петна и лунички и разбира се, лекува един от най-разпространените кожни проблеми – акнето.

В зависимост от дълбочината на действие, пилингите основно се делят на -повърхностни и средно-дълбоки. Сред повърхностните има огромно разнообразие на продукти и концентрации, като това прави възможно третирането на различни проблеми спрямо типа кожа и нейната чувствителност. Най-често се ползват т. нар. плодови киселини, като салицилова, гликолова, бадемова, млечна, пирувикова и др., както има и комбинации между тях.

Основното действие на всички пилинги, както средно-дълбоки, така и повърхностни се състои в химично премахване на повърхностния слой на епидермиса, който е изграден от мъртви рогови клетки. Едновременно с това киселината в зависимост от нейната сила прониква и на определена дълбочина в дермата, където стимулира процесите на образуване на колаген, намалява мастната секреция и действа противовъзпалително.

При повърхностните пилинги практическа няма възстановителен период след процедурата, с изключение на зачервяване и много рядко леко подуване. В редки случаи можете да почувствате лицето си като пламнало за около час два. Тези прояви обикновено изчезват бързо и след няколко дни кожата започва да изглежда все по-свежа и сияйна.

За най-добри резултати е хубаво да се направи серия от процедури – обикновено от четири до шест през близо десетдневен интервал.

 Какви резултати може да очаквате? 

  • кожата ви ще има повече тонус;
  • ще изглежда по-мека и гладка;
  • петната от слънцето ще са избледнели;
  • порите ще са свити;
  • фините линии и бръчки ще са намалени.

За да се чувствате максимално комфортно след химичен пилинг в следващите дни е хубаво да ползвате по-хидратиращи кремове, както и да не забравяте за слънцезащитния крем сутрин преди излизане, както и през деня ако прекарвате много време на открито.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *