2019 ГОДИНАТА НА СИЛНИЯ ПОЛ

 

д-р Паскова

Дигиталното съвремие и постоянното ни присъствие в социалните мрежи направи желанието ни да изглеждаме идеално – още по-голямо. Това увеличи популярността на минимално инвазивните естетични процедури, в пъти. И така, търсенето води и до голямо предлагане. Пазара никога не е бил толкова богат на естетични процедури. За да проследим тенденциите за 2019 г., разговаряме с д-р Катя Паскова от Derma Vita clinic.

Д-Р ПАСКОВА ЕСТЕТИЧНИТЕ ПРОЦЕДУРИ СА ПО-ДОСТЪПНИ ОТ ВСЯКОГА. КОЯ ЩЕ БЪДЕ №1 ЗА 2019?

Несъмнено се намираме в ерата на филърите. Възможността да променяме и подобряваме почти всичко което не харесваме в лицето си, бързо и без възстановителен период, при това на много достъпна цена, поставя дермалните филъри на челни позиции. С помощта на техники за поставяне, като MD codes, всеки пациент може да промени и подобри лицето си. Трябва да отбележа повишения интерес сред мъжете. В моята клиника броят им значително нарастна. Подържането на мъжественото, младежко излъчване е трудна задача, но се радвам, че господата обръщат внимание на себе си, все повече.  Мисля, че 2019 ще бъде годината на силния пол. Да не пропуснем и вечния номер едно – ботоксът. Несъмнено и през 2019 ботоксът ще бъде най-търсената процедура. Бързите резултати и постоянното подобрение на формулите на регистрираните продукти, усъвършенства ботокс инжекциите всяка следваща година, а това помага на процедурата да се задържи на първо място в естетичната класация, дълго време.

 

СПОРЕД ВАС КОИ ЩЕ БЪДАТ НАЙ-ЖЕЛАНИТЕ ПРОМЕНИ ОТ ПАЦИЕНТИТЕ ПРЕЗ 2019?

Много ми е приятно,че напоследък чувам пациентите да споделят, че искат малки промени, да подобрят и освежат вида си. Малко по-пухкави устни, умерено релаксирана мимика, връщане на обема където е нужно и цялостно освежаване на вида. Надявам се ерата на прекаляването с всичко да е отминала. Мисля, че виждам възхода на естетичната медицина, в желанието за по-добро АЗ и пациенти, които искат да приличат на себе си. Това определено ме радва. Философията ми на специалист е, че красотата не е шаблон, а естетичната дерматология дава уникалната възможност да бъдем най-добрата версия на себе си – уверени, красиви и свежи. Радвам се, че моите пациенти споделят  това виждане. В световен мащаб също се наблюдава тази промяна в пациента. Това е страхотно!

 

МАЛКОТО Е МНОГО ПРЕЗ 2019. РАЗКАЖЕТЕ НИ ЗА МАЛКИТЕ ПРОМЕНИ.

Малките, специфични процедури за разрешаване на неприятни проблеми се увеличават. Тези дребни намеси, включват неортодоксалното използване на дермален попълнител в места, различни от традиционните. Например при изкривяване на носа, за неинвазивна ринопластика с моментален ефект. Представяли ли сте си,че може да коригирате гърбицата на носа за половин час, без клиничен престой? Ето защо тази процедура набира все по-голяма популярност и през 2019 ще продължи да се изкачва в класацията на най-желаните минимално инвазивни процедури.

 

ГОВОРИМ ЗА АНТИ-ЕЙДЖ, НО ТЯЛОТО СЪЩО Е НА ПРИЦЕЛ. КАКВО Е ПОПУЛЯРНО ПРИ НЕГО?

Очаква се още по-голям ръст в търсенето на неинвазивно скуптриране на тялото. Последните години тази старана на естетичната дерматология се разрастна много. Пазарът вече предлага богат избор от различни машини за справяне с всеки проблем – целулит, натрупване на мазнини, отпусна кожа, всички тези проблеми вече се решават и неоперативно. Тук е важно да обърнем внимание на разликата между медицинската апаратура и козметичните уреди. За да се постигнат желаните резултати е важно какъв апарат се използва и кой извършва процедурата. Броят на терапиите и подборът на подходящата за вас, са ключът към добрите резултати. Стягане на тялото с медицинския HIFU – ULTRAFORMER III и криолиполиза с CLATUU, са голям хит в Щатите. Радвам се, че може да ги предложим и на нашите пациенти.

 

www.demavita.bg,  гр.София, ул.“Акад. Иван Буреш“ №8, тел.:02 / 962 25 33(44); 0884 94 95 81

 

*материалът е публикуван в списание EVA – февруари 2019

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *