10 ВЪПРОСА ЗА ФИЛЪРИТЕ ЗА УСТНИ

 

На най-често задаваните въпроси, преди да поставим филър в устните, отговоря д-р Паскова

 

Благодарение на социалните мрежи и инфлуенсърите, както и на модните тенденции на звездите от Холивуд, поставянето на филъри за устни, всъщност е една от най-търсените, социално приемливи естетични процедури.

Посещението в клиника за поставяне на филър стана толкова популярно, че почти всяка жена е направила консултация или е обмисляла поне веднъж поставяне на филър в устните.

Ако и вие сте една от тях, ето 10-те най-често срещани въпроса касаещи процедурата:

  1. Какво съдържат филърите за устни?

На пазара има много марки, но специалистите на Derma Vita от години се доверяват на най-иновативните, качествени и проверени хиалуронови филъри – Juvederem на американската фирма Allergan.

Едно от най-големите предимства на хиалуроновите филъри е намаления риск от алергични реакции, тъй като тялото ни естествено произвежда хиалуронова киселина, която е основна съставка на филъра.

Тези филъри, не само уплътняват, оформят и придават обем на устните, но и запазват хидратацията по напълно естествен начин.

  1. Боли ли поставянето на филър за устни?

 Това е индивидуално и зависи от прага на поносимост на човек. В зоната се поставя упойка под формата на крем, която намалява усещането от убожданията и презви процедурата по-комфортна.

  1. Колко бързо мога да очаквам резултати?

Един от най-големите плюсове на хиалуроновия филър е, че не се налага да прекъсвате ежедневните си задачи, защото няма период на възстановяване. Може да направите процедурата и да се върнете към нормалния си ежедневен ритъм, веднага след това, а за самото поставяне, ще трябва да отиделите около час.

След процедурата ще има леко подуване и натъртване. Ще бъдете посъветвани да предприемете последваща грижа чрез прием на обезболяващи средства, ако е нужно, за да намалите дискомфорта, да пиете повече вода и да не посещавате парни бани и сауни. Резултатите ще забележите след около 48 часа, като напълно се разгръщат в следващата седмица.

  1. Какво количество филър е необходимо?

Това зависи изцяло от желания резултат, преценката на дерматолога и формата на устните ви. За постигане на по-плътни устни, може да се наложи да се направят няколко продецури.

  1. Колко време трае ефектът от филъра?

Тук съществуват няколко фактора; включително използвания тип филър и възрастта на пациента. Средно, ефектът от процедурите може да продължи 6 до 12 месеца преди да се наложи повторно убождане.

  1. Може ли филърът да предизвика нежелани реакции?

Инжектираната хиалуронова киселина нормално се съдържа в нашето тяло и е абсолютно безвредна. Това практически ликвидира риска от възникване на алергични реакции.

Много рядко се наблюдават други нежелани реакции, като лек оток поради травмата от самото инжектиране, зачервяване или хематоми. При инжектиране от дерматолог или естетичен хирург рискът от услужнения е изключително малък.

  1. Направих грешка, мога ли да премахна филъра от устните си?

Хиалуроновите филъри имат предимството, че могат да се разграждат.Това се извършва с помощта на специален серум (Hyalouronidase), така че всякакви грешки по отношение на размера и обема могат да бъдат коригирани. Това понякога изисква време и усилия.

  1. Ще се чувствам ли естествено с филър?

Ако филъра е поставен правилно и от специалист, няма да чувствате устните си изкуствени.

  1. Каква е цената на филъра?

Очакваната цена  за качествен, проверен и безопасен филър е 600 лв. за 1 мл.

  1. Как да намеря добра клиника и лекар за поставяне на филър?

Безопасността на хиалуроновите филъри се определя от начина на съхранение, сертифициран ли е продуктът  и най-вече от техниката на инжектиране, опита на специалиста и това дали се спазват всички изисквания преди поставяне. Важно е пациентът да спазва стриктно инструкциите на лекаря  за безопасност след процедурата.

Ние в Derma Vita повече от 18 години се грижим да изглеждате и да се чувствате добре, като предлагаме решение за всеки естетичен проблем. Нашият опит и високо ниво на квалификация ни задължават да предлагаме само най-висококачествените услуги и продукти.

Попитайте специалистите за вида филър за вас и запишете час на тел.: 0884 94 95 81 и 02 / 962 25 33(44)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *