Новостите от 7-ата 5СС конференция в Барселона

5cc

Какви са новостите от 7-ата 5СС конференция в Барселона, която се проведе 31.08-03.09?

Комбинираните терапии – за по-добри резултати

Комбинирана терапия за корекция на устни на жени в постменструален период

Организмът на всяка жена минава през 3 стадия на хормонална реорганизация – пре-менопауза, менопауза и пост-менопауза. През тези периоди, тялото на жената претърпява промени – костите, могат да развият остеопороза, понижен тонус на мускулите, лигавиците астрофират, по кожата се появяват множество естетични и дерматологични проблеми, като бръчки, загуба на еластичност, сухота и т.н. Най-чувствителна към промените на времето е зоната около устата.

Група от 30 жени на възраст от 50 до 60 години са изпробвали метода IMPACT Concept (Integral Menopausal Patient Anti-Aging Cosmetic Treatment Concept), който препоръчва следния алгоритъм на лечение на лигавицата на женски устни по време на менопаузата:

  1. Консултация с ендокринолог
  2. Локални инжекции с нестабилизирана хиалуронова киселина (Juvederm Hadrate) във Вермилион и периоралната област. Резултат се вижда 1 месец след процедурата, като са необходими от 3 до 5 процедури с интервал от 1 месец, зависи от сухотата на кожата и лигавиците.
  3. PRP терапия. Точково инжектиране в лигавицата на устата, устните и пероралната зона.
  4. Апликации с фитоестрогени.
  5. Корекции с филъри, трябва да се правят след курса от по-горе изброените процедури с (Juvederm Smile и Volift).

Ботулинов токсин и филъри за антиейджинг процедури и хармония на лицето

През последните две десетилетия на 20ти век, Ботулиновия токсин и различни филъри се използват за подмладяване в естетичната медицина.

От началото на 21 век, ботулиновия токсин и филърите се прилагат с 3D перспектива на лицето. Като резултат от тази 3D визия, ние осъзнахме, че вече не трябва да се анализират само специфични бръчки, а динамичните линии. При вземане на цялото лице под внимание, можем да постигнем по-добри резултати с отпуснатата кожа и подобряване на контура. Тази процедура може дори да има значителен ефект върху шията. Поставяйки ботулиновия токсин и филърите в стратегически точки по лицето, може да се третират, както млади, така и по-възрастни пациенти. Като резултат от тази практика е подобрение на хармонията на лицето, като се има предвид намаляването на отпуснатост, разкрасяване на лицето, подчертавайки по-естествен външен вид.

Комбиниране филъри и токсин за повдигане на вежди

Тази техника е с дълготрайни резултати, неивназивна и ефективна. Позволява на пациента да продължи веднага с обичайния си начин на живот, след напускане на клиниката.

Комбиниране на акустични вълни и лимфен дренаж в терапия против целулит

Целулита засяга 95% от жените и може да доведе до лош външен вид на кожата. Затова и остава една от важните теми, в търсене на решение за неговото премахване.

 

Подобрения в скулптурирането на тялото

Неенвазивното скулптуриране на тялото е един от най-бързо развиващите се сегменти в естетичния бранш. Старите технологии са модернизирани. Криолиполизата се актуализира, за да се включат нови наконечници, които създават по-кратко време на цикъла, по-малко дискомфорт и по-малко всмукване. През последната година, стана известна нова технология за справяне с целулита. С новите иновации, скулптурирането на тялото става по-бързо, по-безболезнено, по-ефективно и по-дълготрайно.

 

Замразяване на мазнини и шокови вълни за контуриране на тяло

Техниката използва радиочестота, фокусиран и не фокусиран ултразвук.

 

Радиочестотна терапия за подобряване на вагиналната отпуснатост и сексуалната функция

Отпускането на влагалището влияе негативно на сексуалната функция за милиони жени. Ниска доза криогенно охлаждане и еднополюсна радиочестотна терапия на входа на вагината, осигурява извънболнична, нехирургична опция за жени с вагинална отпуснатост.

 

Храненето играе важна роля за здравето, красотата, естетиката и анти-стареенето

Правилното усвояване на витамини и микроелементи, както и много други полезни вещества, могат да бъдат подобрени чрез добра храна в перфектна комбинация. Както навсякъе, така и на този конгрес се обърна внимание на правилния и здравословен начин на хранене.

 

Може ли PRP терапията да помогне за андрогенна алопеция?

Да! PRP се появи като нов, иновативен метод в регенеративната дерматология. Предварителните данни сочат, че тя може да има благоприятна роля при загубата на коса и нейното възстановяване.  Богатата на тромбоцити плазма, стимулира ангиогенезата в тъканта чрез действие на растежни фактори, които стимулират космения фоликул.

 

Радиочестотния Exilis е ефективен и безопасен метод за лечение отпуснатата кожа и бръчките по лицето!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *