Топ кожни контактни алергени за 2012

Ръцете са много важна част от тялото и разбира се изискват своите грижи и внимание. Красивите нокти с акрилен лак обаче може би съдържат един от най-разпространените кожни контактни алергени.

От години се води битка за съставките, които се съдържат в лаковете за нокти, а от десетилетия много жени страдат от различни мистериозни обриви или подути и сърбящи очи без да знаят, че най-вероятно са алергични към някоя от съставките на тези лакове.

Това, че главен виновник за някои видове алергии може да се окажат изкуствените нокти не е съвсем нов факт, но едва напсоледък започна да му се обръща по-голямо внимание.

Тази година Американската Академия по Дерматология „връчи” наградата за контактен алерген за 2012 година на акрилатите. А те са навсякъде – боите, стъклата, лепилата и т.н. и е трудно да ограничите контакта си с тях. Но все пак, ако установите, че кожата на ръцете ви сърби, върховете на пръстите ви са зачервени и подути или кожата около ноктите е възпалена, причината най-вероятно е пред очите ви и идва от красивия ви маникюр.

Какво би било най-добре да се направи в такъв случай? Разбира се, колкото по-бързо се „разделите” с алергена, толкова по-скоро проблемите ще затихнат. Необходимо е да постетите козметичен салон, където маникюристите ще премахнат изкуствените нокти, като това трябва да стане без да се наранява нокътната плочка. По принцип дамите с изкуствени нокти често имат изтънени и по-слаби нокти и е желателно след това да се погрижат за тяхното заздрявяване. За целта има достатъчно богати на витамини и минерали добавки, както и продукти за нанасяне върху самите нокти.

Снимка: aurabeautyspa.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *