С каква продължителност са най-често използваните инжекционни терапии?

продължителност на филърите

От Botox и Juvéderm до Radiesse, изглежда, че има повече филъри, отколкото места, за да ги инжектирате. Тъй като всеки продукт е с различно действие, дешифрирането кой от тях е най-дълготраен може да бъде трудно. Вижте с каква продължителност са най-често прилаганите инжекционни терапии:

Botox, Xeomin и Dysport

Продължителност: Около 3 месеца

Невромодулаторите издържат най-краткото време. Те само временно блокират движението на мускулите. Отнема около 3 месеца, за повечето пациенти, преди да започнат да възвърщат движението на мускулите си и отново да забележат линиите и бръчките.

Juvéderm, Restylane и Perlane

Продължителност: От 6 до 12 месеца

Филърите на базата на хиалуронова киселина, могат да издържат доста време, в зависимост от използвания продукт и мястото на което се инжектират. Когато филърите се инжектират в участъци на лицето, където има много движение, подобно на устните, резултатите обикновено не траят толкова дълго, колкото когато се използват в областта на лицето, където има малко или никакво движение.

Sculptra и Radiesse

Продължителност: От 1 до 2 години

Въпреки че са различни, резултатите както на Radiesse, така и на Sculptra продължават най-дълго, защото и двете причиняват колагенно производство в кожата, макар и по два различни начина. За разлика от пълнителите на базата на хиалуронова киселина, те не са обратими с антидот и обикновено изискват серия от терапии, за да се постигне оптимална корекция, но продължителните във времето резултати, са най-голямото им предимство.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *