Свободни от акне в 4 стъпки

Лошата новина: Няма тайна съставка или чудодейна процедура, която да премахне незабавно акнето и белезите да изчезнат. Не се обезсърчавайте обаче! С упоритост и редовно посещение при вашия дерматолог, ще се справите с проблема. Ето какво споделя д-р Катя Паскова за 4-те топ процедури, които ще направят чудеса за акнеичната кожа.

 

  1. НОВО Vivace – Радиочестотна микроиглена терапия

Ако все още не сте опитали, ще останете приятно изненадани от терапията. Радиочестотната микроиглена терапия се извършва от дерматолози и съчетава три различни технологии – микронидълинг, радиочестота и LED светлина – за отлични резултати при елиминирането на белези от акне. Позлатените микроигли доставят в дълбочина радиочестота и  LED светлина.  Синята LED светлина унищожава бактерията, причиняваща възпаление при акне, а радиочестотата предизвиква оздравителните процеси и производството на колаген, което заличава белезите и в същото време свива разширените пори. Броят на процедурите се определя според състоянието на вашата кожа. След терапията се получава леко зачервяване, което отшумява в рамките на няколко часа. Не е необходимо да си оставате у дома и да отлагате социални ангажименти.

 

  1. Пилинг терапия

Видът химичен пилинг се определя според проблема, които искаме да третираме. Азелановият пилинг е бърз, повърхностен пилинг, с минимално време на възстановяване, съчетавайки салицилова киселина и азелаинова киселина.  Подновява кожата като премахва мъртвите клетки от повърхността ѝ и стимулира метаболизма на клетките отдолу. С поредица от азеланови пилинги можете бързо да постигнете значително подобрение във външния вид, да се справите с акнето и епидермалната хиперпигментация, докато кожата ви изглежда и се чувства по-мека, по-гладка и по-лъчезарна. Акне белезите и разширените пори ще станат по-малко забележими, възпаленото акне – намалено.

 

  1. Лазерна терапия

Вашият дерматолог може да използва лазер за отстраняването на някои белези, както и за подобряване структурата на кожата по отношение на цвета (петна и разширени капиляри), така и по отношение на релефа (разширени пори и др.). При лазерната терапия се осъществява „изпаравяне“ на повърхностните слоеве на кожата и топлинно въздействие върху по-дълбоките ѝ структури. Активира се производството на нови и здрави колагенови влакна, изглажда се релефът на кожата, свиват се порите.

 

  1. LED терапия

LED терапията е съвременен метод за лечение на леки до средно-тежки форми на акне. Синята светлина притежава силно антибактериално действие. Достига дълбоко в порите, където нормално живеят Propionibacterium acnes, бактериите които причиняват възпаление. Те произвеждат протопорфирини, които поглъщат синята светлина и се отделят свободни кислородни радикали. Радикалите водят до унищожаване на бактериите. Червената светлина има лечебен ефект върху акнето, тъй като стимулира процесите на заздравяване и успокоява кожата. Увеличава притока на кръв и кислород и води до синтез на нов колаген. LED терапията може да бъде основен метод на лечение, а при необходимост в комбинация с друго такова. Процедурата не крие никакви рискове и е напълно безболезнена. Необходими са 8 процедури, по 2 пъти седмично.

За да избегнете влошаване на състоянието си и появата на белези, не предприемайте самолечение. Свържете се с вашият дерматолог възможно най-рано и проявете търпение. Акнето няма да изчесне за една нощ, но с правилната терапия и грижа, скоро ще се радвате на чиста и здрава кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *