ПРОУЧВАНЕ ЗА СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ ПРОДУКТИ ПОКАЗВА, ЧЕ ПОМАГАТ ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ

Ако разберете, че една от най-универсалните и ефективни формули против стареене е стояла в шкафа на вашата баня, вероятно няма да повярвате. 
Според ново проучване на списанието Dermatologic Surgery слънцезащитния крем може не само да защити кожата ви, но и да повлияе благоприятно често срещаните признаци на стареене, като бръчки и хиперпигментация.

Изследването, спонсорирано от Центъра за изследвания на кожата на Джонсън и Джонсън и ръководено от водещи дерматолози, показва подобрения върху многото признаци на стареене, причинени от слънцето, като например текстура, общ тонус и фини линии. Само с ежедневно приложение на слънцезащитен крем със SPF 30, участниците в изследванието забелязали подобрение с близо 52 процента премахнати петна, 40 процента подобряване на текстурата на кожата и 41 процента промняна в чистотата и лъскавината на кожата след година употреба.

Как точно слънцезащитният продукт може да даде тези резултати, все още не е ясно, но има предположения. Най-правдоподобният отговор е свързан с вродените регенеративни свойства на кожата. Знаем, че кожата се обновявана всеки 28 дни. Чрез предотвратяване на непрекъснатото натрупване на все повече и повече щети от слънцето, ние позволяваме на кожата да заздравее самостоятелно.

Фотостабилна, широкоспектърна формула, типът слънцезащитен крем, който използвате – тоест дали съставът е с химически блокери, като авобензон и оксиноксат, или физични блокери, като цинков оксид или титанов диоксид – теоретично не правят разлика и биха дали същия резултат, въпреки че в изследванието използват химически такива.

Ключова дума за получаването на този ефект и подмладяването на кожата е „ежедневно“. Участниците, които използват SPF всеки ден в продължение на една година, показват най-видими резултати. Така че, ако забравите дананесете слънцезащитен крем в натоварената работна седмица (макар че трябва да го направите за максимална защита от слънце), все пак ще извлечете ползите от анти-стареене, но те ще са доста по-леко изразени.

Затова не забравяйте да се погрижите за кожата си, като се възползвате от най-масовия и в същото време важен продукт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *