Превантивният ботокс

ботокс

Налице е основна промяна в начина, по който жените на 20 години гледат на лицата си. И макар причините да са многостранни като самото ново поколение, мнозина биха се съгласили на едно нещо: въздействието на социалните медии, от селфи към видеоклипове в YouTube, до щателно изработени Snapchat и Insta Stories, съчетани с безкрайно ретуширани снимки в списания и рекламни кампании – не могат да бъдат подценявани. От постоянния поток от свръхестествено очертан контур на лицето и скули, до знаменити пластични хирурзи, публикуващи снимки преди и след тяхната работа е стимулирала нов набор от идеали за красота – и с него драматично увеличаване на козметичните процедури. За 20-годишните няма процедура, която да е по-популярна от ботокс. Нуждаете се от доказателство? Според Американското дружество на пластичните хирурзи, процедурите ботулинов токсин са се увеличили сред 20 до 29-годишните, с 28% от 2010 г насам.

Повечето дерматолози „предписват” фокусиране върху качеството на кожата с подходящ режим, който включва ексфолиация и SPF защита, както и редовен химически пилинг или специализирани процедури като IPL или лазерен ресърфъсинг през това десетилетие. Все пак има изключения. Ако постоянното набръчкване на веждите доведе до появата на първите признаци на гневна бръчка или преждевременни бръчки около очите, дължащи се на много тънката кожа там, това непременно се превръща в причина за неудовлетвореност. Но както всеки добър дерматолог ще отбележи, има едно предупреждение: Когато става въпрос за ботокс и филър, има тънка линия между минимално количество и твърде много – твърде скоро. Експертите споделят своите насоки за жените на 20 години.

ПРЕВАНТИВНИЯТ БОТОКС Е РЕАЛЕН

Когато жените на 20 години за пръв път обмислят ботокс процедура, превенцията често е основният фактор, тъй като ранните признаци на стареене – като например бръчките около очите, бръчките на челото и фините линии – започват да се проявяват. Те стават все по-дълбоки и по-дълбоки с възрастта. Ако започнете ботокс терапията достатъчно рано и се прави правилно, няма да се нуждаете от толкова много процедури в бъдеще. За по-младите пациенти е препоръчително използването на много ниски дози ботокс чрез ултра-целенасочени микро инжекции, прилагани в специфични области на лицето, като челото, веждите или около очите.

ФИЛЪРИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ РЕШАВАЩИ ЗА ПРОБЛЕМИ КАТО БЕЛЕЗИ ОТ АКНЕ И ТЪМНИ КРЪГОВЕ

С напредването на възрастта губим обем в лицето, а хиалуроновата киселина във филъра, може да се използва като заместител. За по-младите жени инжекциите могат да се използват за лечение на области с акне белези или „хлътване” под очите. В случай, че тъмните кръгове ви притесняват и имате постоянен уморен вид, няколко капки хиалуронов филър ще реши проблема. Ако акнето е оставило дълбоки белези, също може да се приложи филър за решаване на проблема.

УСТНИТЕ СА ХИТ

Най- желаната процедура е хиалуроновият попълнител в устните. Това е първата процедура, която 20-годишните правят. В стремежа за сочни и плътни устни трябва да се внимава, прекаляването води до гротескни резултати.

Преди да решите коя е вашата процедура, не забравяйте да се консултирате с добър специалист. Винаги слушайте съветите на лекаря. Добрият дерматолог ще ви насочи към подобряване на вашият естествен външен вид.

 Д-р Катя Паскова има над 20 годишен опит в поставянето на ботокс и филъри. За допълнителна информация и консултация тел.: 0884 94 95 81 и 02 / 962 25 33(44)

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *