Подмладяване на шия и деколте

koga-dekolte

Има много и най-различни методи за подмладяване на лицето, но до скоро шията и деколтето бяха истинските издайници на възраста.

Добрата новина е, че вече има достатъчно голям набор от порцедури, които могат да подмладят и тези зони.

Процедурите за долната част на лицето също така водят до подобряване на състоянието на шията. Най-доброто за постигане на този ефект е комбиниране на по-долу изброените процедури:

  • радиочестота, която води до лифтинг ефект чрез затопляне и стимулация на колагена. Тази неболезнена процедура трябва да бъде направена няколко пъти, за да се постигне търсения резултат. Крайният ефект и продължителност зависят от постоянството на пациента.
  • фокусиран ултразвук – по-нов метод , като например ULTRAFORMER, който води до лифтинг ефект, атакувайки директно кожата, мастната тъкан и мускулите. Една до три процедури са необходими, като резултатът е видим след месец, а ефектът е изключително дълготраен.
  • “нефертити“ лифт с ботулинов токсин – инжектиране на ботулионов токсин за стягане на долната част на лицето и врата.
  • лифтингиране с Radiesse + Lido – заместващ напоследък резорбируемите конци, с минимални подувания и синини.

Подмладяването на долната част на лицето и шията не води автоматично до подмладяване на деколтето. Това е една много чувствителна зона, излагана на слънце и повлияна от движенията на гръдния кош. Бръчките, червените петна и стриите са чести признаци на стареенето. Терапиите се комбинират поетапно и внимателно.

Ето и още процедури, с които се постига добър ефект:

  • Повърхността на кожата може да бъде загладена чрез използването на повърхностни и средни пилинги, като гликолова и трихлороцетна (TCA)  киселина.
  • Комбинация от мезолифт и мезотерапия, също са подходящи за хидратация на тази зона.
  • Повърхностното инжектиране на ботулинов токсин е подходящо само в някои случаи.
  • Пигментните петна и капилярите могат да се третират с IPL, но не в слънчевите месеци. Броят от процедурите е различен за всеки индивидуален случай.
  • Фокусираният ултразвук също има ефект, но обикновено при по-възрастни пациенти.

И не забравяйте, винаги се доверявайте само на опитни специалисти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *