Терапия за коса

Загубата на коса може да се дължи на няколко причини. Най-често това е смяната на сезоните. Други причини могат да бъдат: прекаленото използване на лак за коса, гелове, бои и други процедури, стрес, хормонални промени, генетични фактори, намалена функция на щитовидната жлеза, анемия, кожни разстройства на скалпа и др.

Има ли процедури, с които да се намали загубата на коса?

Освен за подмладяване, плазмотерапията (PRP), може да се използва и като терапия за коса. При PRP се използват тромбоцити, съдържащи растежни фактори, които могат да увеличат косата в диаметър, намаляват загубата на коса и помагат да се прихване нова, която е била в латентно състояние в продължение на три до пет години. Процедурата включва взимане на кръв, която се пуска в специална центрофуга, както се  прави с всеки друг вид PRP терапия, за да се разделят тромбоцитите от белите и червени клетки. По време на процедурата областта е нечувствителна от предварително нанесената упойка и PRP се инжектира в скалпа с малка игла. PRP се инжектира в области, които се нуждаят от „прераждане“ или области, където има нужда от сгъстяване на косата. Цената на тази процедура в момента е на промоция на 350лв.

Най-добрите кандидати за PRP терапия за коса, са тези с наследствен тип загуба или тези, които искат увеличаване на гъстотата и предотвратяване загубата на коса през сезоните. Резултатите са най-добри при съчетаване с LED терапия (30лв).  Приема на витамини с Цинк, Селен и Биотин е препоръчително.

Процедурата набира огромна популярност, защото няма друго толкова естествено лечение, което да има същия ефект. От гледна точка на популярност, за него може да се мисли като за новия Botox.

Друга процедура, която помага в борбата с косопада е Мезотерапията. Нейната стойност варира от 150 до 200лв.

В клиника Дерма Вита, можем да ви помогнем! Обадете ни се!

За повече информация и записване на час,

може да се свържете с нас на тел.: 02 / 962 25 33(44) и 0884 94 95 81

42012-prpforhairjpg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *