Нова процедура: 8 точков лифтинг

md-codes

Искате ли по-млада, но естествено изглеждаща кожа на лицето?

8 точковия лифтинг е техника за възстановяване на обема в 8 стратегически точки, позволяващ максимално повдигане, като се използва относително малко количество дермални филъри. Резултатите са незабавни, с минимален дискомфорт.

Тази техника е подходяща, когато започнете да забелязвате отпуснатост на кожата.

Най-честите причини, за които хората се подлагат на тази терапия са:

–         Отпускане на кожата на лицето и линията на долната челюст

–         „Уморен вид“ в зоната под очите

С напредване на възрастта, ключови зони на лицето губят обема си. 8 точковия лифтинг е насочен точно към тези области.

Подходът на 8 точковия лифтинг е създаден от световно известния бразилски пластичен хирург Mauricio de Maio, и подобрен от Dr Raj Aquilla.

8-те стратегически точки за повдигане са общо правило, което ще бъде съобразено с вашите нужди. Индивидуалното консултиране е необходимо, за да се определи терапевтичен план за вашето лице.

8-те ключови точки включват:

1 & 2: скули/ структура: Инжектирането на малко количество за обем в областта, подобрява скулите и често помага да се намалят назолабиалните гънки.

3: под очите: Намалява появата на уморените вдлъбнатини под очите. Ако имате силно изразени такива, може да се наложи изполването на допълнителен продукт. Посъветвайте се с Вашия лекар, който ще ви помогне да вземете най-правилното решение за вас.

4: Назолабиални гънки в непосредствена близост до носа: Тази област често се задълбочава с възрастта, затова добавянето на обем тук, може да спомогне за по-младежки вид.

5: Ъгълчетата на устата: С възрастта, ъглъчетата на устата започват да сочат надолу, което прави вида ни тъжен. С помощта на дермалните филъри, можем да повдигнем тази част на лицето, което ни прави да изглеждаме по-щастливи.

6. предна част на челюста: Загуба на обем в областта на челюстта, бузите и брадичката може да допринесат за образуването на двойна брадичка, затова, инжектирането на малко обем в тази точка, заедно с другите 8 от този лифтинг, могат да помогнат за намаляване и подобряване на челюстта.

7. челюстта: С напредване на възрастта, ние губим изразения ъгъл на челюстта, който придава младежки вид. С помощта на инжектиране на филъри в тази точка, може да се повдигне кожата в тази област. Ако имате обаче значителна загуба на обем в тази област може да се изисква поставянето на повече продукт, или използването на различни лазерни техники, за да се получи най-добрия резултат.

8. под скулите и бузите може да се образуват вертикални бръчки тип „акордеон“, които се образуват при усмивка. Лечението на тази област с филъри може да помогне за подобряване на естествената извивка и структурата на бузата.

 

Често задавани въпроси

8 точковия лифтинг за мен ли е?

Ако сте над 35-годишна възраст, особено ако сте започнали да забелязвате промени в лицето си или увисване, то тази техника е подходяща за вас. Ако имате вече много отпусната кожа, добър резултат също е възможно да се постигне с комбинирана терапия – филъри и лазери.

Направете консултация с вашия лекар, за да разберете дали тази техника е точно за вас.

Кога ще видя резултатите?

Резултатите са незабавни, а вашият лекар може да ви показва процеса на работа с огледало или IPAD.

Колко дълго трае резултатът?

Резултатите могат да траят средно около 12-18 месеца, а допълнителни поддържащи процедури, могат да удължат този период за постигане и поддържане на желания ефект.

Скъпо ли е?

За 8 точковия лифтинг се използва минимално количество филъри, за да се постигне максимално повдигащ ефект, което го прави ценово по-рентабилен в сравнение с използването на традиционните филъри.

За начален стадий на отпуснатост на кожата, се очаква да се използват 2-3 ампули, докато при значително по-голямо увисване е необходимо използването съответно на повече продукт, за да се постигнат добри резултати.

Колко време отнема процедурата?

Процедурата може да отнеме от 30 до 50 минути, като вие също ще имате нужда от време, за да се консултирате с вашия лекар. Планирайте 60-90 минути за уговорения час. Ние също така препоръчваме LED светлина като лечение след вашия 8 точковия лифтинг, за да се подобри възстановяването и намали подуването, зачервяването или посиняването (ако те са възникнали).

Боли ли?

Има дискомфорт обикновено е минимален и кратък. Новото поколение VYCROSS дермални филъри, които ние използваме съдържат упойка (Lidocain), което прави процедурата много по-конфортна.

Какво е времето за възстановяване след процедурата 8 точков лифтинг?

Повечето хора не се нуждаят от никакво време за престой. Ние можем да ви предложим и минерална козметика, което ще ви позволи спокойно да отидете на работа на следващия ден.

Препоръчваме ви да не правите тренировки, както и да не посещавате спа център, сауна или консумирате алкохол през първите 48 часа.

Ако планирате процедурата, за да изглеждате страхотно за специално събитие като рожден ден или сватба, ние препоръчваме тя да се направи най-малко 3-4 седмици преди събитието. Ние не препоръчваме да провеждате това лечение в рамките на по-малко от 2 седмици преди специално събитие (в случай, че има синини), или в рамките на по-малко от 3 дни преди международен полет (това може да предизвика подуване и да увеличи риска от инфекция).

Какви са възможните странични ефекти?

Ние използваме международно признати маркови дермални филъри с хиалуронова киселина, което означава, че нежелани реакции обикновено са минимални и временни. Най-честите нежелани реакции включват, временни кожни реакции като зачервяване, болка, подуване,  синини или промяна в цвета, много рядко бучки и сърбеж. Спазвайки стриктно правилата преди и след процедура, страничните ефекти са минимални и зависят от уменията на лекаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *