Неоперативен лифтинг. Видове и ползи.

неоперативен лифтинг

Неоперативният лифтинг е начин за подмладяване на лицето без инвазивна намеса от хирург. През последните години неоперативните процедури станаха все по-безопасни и по- ефективни. Това увеличи търсенето от страна на пациентите и много мъже и жени, които се притесняваха от скалпела, с радост приеха новината за нехирургичен лифтинг.

Американското дружество на пластичните хирурзи (ASPS) съобщи, че през 2017 г. в Съединените Щати са извършени над 15 700 000 минимално инвазивни процедури. Но какво точно е неоперативният лифтинг? Нека обясним.

Неоперативният лифтинг е комбинация от минимално инвазивни и нехирургични процедури, предназначени за подмладяване и освежаване на външния вид. В сравнение с хирургичния лифтинг, тези техники не изизкват разрези, обща анестезия или хоспитализация. Неинвазивната терапия води до бърз резултат и бързо възстановяване, без болничен престой.

Предимства на неоперативния лифтинг:

  • Бързина
  • Малко дискомфорт
  • Няма обща анестезия
  • Възможни са резултати и с по-ограничен бюджет
  • Подобрен външен вид
  • По-малък риск от усложнения

Недостатъци на неоперативния лифтинг:

            По-краткотрайни резултати
            Лечението трябва да се повтори, нужни са подържащи процедури

Компоненти на неоперативния лифтинг

Всеки неоперативен лифтинг е индивидуален, за да отговори на индивидуалните нужди. Предлагат се различни неинвазивни техники, насочени към всяка зона, която ви притеснява. От фини линии, дълбоки бръчки,отпусната кожа, изтъняващи устни, големи пори, белези от акне, загуба на обем на лицето и други. Общите компоненти на нехирургичния лифтинг включват:

 

Неоперативен лифтинг с хиалуронови и нехиалуронови филъри

Хиалуроновите филъри са сред най-предпочитаните за неоперативен лифтинг. Тези гел –инжектируеми ампули веднага възстановяват обема на скулите, устните и под очите. Веднага придават свежест на кожата, премахват тъмните сенки и създават младежка жизненост. Хиалуроновите филъри са създадени на освовата на хиалуронова киселина, която се среща естествео в нашия организъм. Техните резултати могат да продължат от шест месеца до повече от една година.

Нехиалуроновите филъри са създадени на базата на микросфери от калциев хидроксилапатит. Стимулират колагенообразуването и са напълно безопасни за организма. Продължителността на действие трае до 2 години, което ги поставя сред предпочитаните естетични, нехирургични  процедури.

 

Неоперативен лифтинг с Ботокс

Най-използваното средство за подмладяване е ботоксът, той предлага несравнимо намаляване на бръчките. Използва се за премахване на бръчки на челото, гневните бръчки – между веждите и върху всяка динамична бръчка. Временно отпуска целивия мускул в зоната, които създава движението, а от там и бръчките. Резултатите се виждат от третия ден до една седмица след процедурата.Ползите от ботокс могат да продължат до 4 – 5 месеца.

 

Неоперативен лифтинг БЕЗ игли

Няколко процедури работят заедно, за да създадат блестящ тен, като прескочат иглата. Модерните химични пилинги са надеждна, неинвазивна техника, която свива пори и подобрява цялостното качество на кожата. Микродермабразиото изчиства и ексфолира кожата, отстранявайки сухата и повредена тъкан. Фините линии, бръчките и хиперпигментацията се намаляват, като свежата кожа се появява на повърхността.

Безиглените процедури, като IPL фотоподмладяване и Хайфу лифтинг Ultraformer III, използват концентрирана енергия, за да се справят с най-дълбоките, основополагащи слоеве на кожата. През следващите месеци тъканите стават по-твърди и по-плътни. Това повлиява повърхността на кожата и тя изглежда по здрава, свежа, стегната и млада.

 

Неоперативен лифтинг чрез Микронидлинг

Микронидлинг е сред най-нашумелите процедури в естетичната дерматология. Апаратът Vivace RF предлага комбинация от микронидлинг, радиочестота и LED светлина в една процедура. Машината е носител на награди за номер едно апарат за грижа за кожата и за номер едно минимално инвазивна процедура. Ползите от Vivace RF са много: премахване на фини бръчки, стимулиране на колагенообразуването, избистряне на кожата, подобряване на тургора, свиване на порите и елимиране на акне-белези. Процедурата е бърза и без възстановителен период.

Важно е да знаете, че неинвазивните процедури трябва да се повтарят на всеки няколко месеца, за да се поддържат оптимални резултати. Имайте предвид, че колкото по-усърдни сте за поддържането на тези нехирургични лифтинг терапии, с течение на времето, толкова по-малко ще ви трябват. След сесия с ботокс, тъй като мускулите са отпуснати, експресивните линии няма да се влошат, което означава, че по-малко продукт може да осигури подобни резултати в бъдеще. Освен това, хиалуроновата киселина в дермалните филъри ще увеличи производството на колаген в организма, като създаде здрав слой от скелето под кожата.

Независимо от лечението, процесът на стареене ще продължи. Работата с вашия дерматолог, означава, че всеки нехирургичен лифтинг може да бъде съобразен с индивидуалните нужди на вашата кожа.
Всичко започва с консултация с добър специалист с нужния опит и кавалификация. С  помощта на квалифициран екип, нехирургичният лифтинг може бързо да отнеме години от външния ви вид и никой никога няма да разбере, че сте имали каквато и да било интервенция.

За контакти с д-р Паскова и екипа на Derma Vita тел.: 02 / 962 25 33(44) или 0884 94 95 81

Повече за процедурите на Derma Vita вижте тук: www.dermavita.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *