Най-често задаваните въпроси преди инжектиране на Botox

shutterstock_321093494

Според ASAPS, ботулиновият токсин (включващ Botox Cosmetic, Dysport и Xeomin) е най-разпространената нехирургична процедура от 2000 г. насам и надхвърля 4-милиона броя процедури на година. Независимо дали поставяте ботокс за първи път или е поредната ви процедура, може би все още има въпроси които не сте имали смелостта да зададете. Този материал цели да отговори на всички тях.

#1 Наистина ли е безопасно? В края на краищата това е отрова …

Пластичните хирурзи и естетични дерматолози са на едно мнение “ Това е лекарство, което е одобрено от FDA от 2002 г. насам и е било използвано и много преди това. Утвърдено и доказано във времето. Ботоксът е едно от най-безопасните козметични лекарства.“

#2 Ще бъде ли в тялото ми завинаги?

Има много биология и наука зад препарата. Ботоксът има специфична реакция с вашите невротрансмитери, която блокира сигнала от нервите на мускулите и причинява „отпускане“, но това не е постоянно. Погледнете го като създаване на ситуация „за малко”. Ботоксът „излиза“ от вашата система след три седмици.

#3 Къде трябва да се постави?

Ботоксът е одобрен от FDA за конкретни области, но терапията се свежда до това, от какво се нуждаете. За начало посетете добър лекар, който е сертифициран по подходящ начин и обсъдете вашите цели. „Лошият“ Botox идва неправилно поставяне. За безопасно третиране терапията трябва да бъде съобразена с вас и вашите специфични нужди. Така че всичко се свежда до добър практикуващ лекар.

#4 Какво количество се поставя?

Всеки е различен и ботокс инжекцията трябва да бъде съобразена с индивидуалните нужди.  Все пак, ако не сте сигурни или опитвате за първи път, препоръчвам да започнете с малка доза. (Макар че ефекта няма да продължи толкова дълго).

#5 Ще боли ли?

Страхът от болка е голям при повечето пациенти. За да се минимализира ущещането се използва упойка под формата на крем, която свежда чувствителността до минимум. Ако имате фобия от игли, най-добре е да се постави успойка.

#6 Колко ще трае ефекта?

Отговорът отново е много индивидуален, средно ефекта продължата три до четиви месеца. Въпреки че има пациенти при които е възможно да продължи и седем месеца. При всеки пациент продължителността е различна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *