„Безиглено” инжектиране на филъри с микроканюли

Използването на попълнители с цел възстановяване на обем, запълване на бръчки, цялостно контуриране и хидратация на лицето, е процедура, чиято честота расте в пъти всяка година. Паралелно с това се променят и използваните продукти и техники на поставяне. В момента на пазара има пребогат избор от продукти, което позволява на специалистите да избират съобразно индивидуалните нужди и особености. Хиалуроновата киселина е най-популярният и одобрен попълнител в Европа и САЩ. Една от най-значимите промени в света на дермалните попълнители или известни още филъри, е инжектирането им по т.нар. „безиглен” начин извършван с помощта на гъвкави микроканюли. Тази техника за много кратко време се разпространи в цяла Европа и поради многото и предимства вече все по-масово се практикува. Дерматолози и пластични хирурзи се възползват с удоволствие от тази иновация, тъй като по този начин процедурата се превръща в по-безопасна и значително по-комфортна.

И така кои са предимствата на канюлите пред стандартните игли ползвани доскоро?

  • Първо попълнителят може да се поставя с много по-голяма прецизност във всяка една зона на лицето без да има кървене или насиняване.
  • Второ, за да се попълни цялото лице са нужни минимален брой „убождания” (т.нар. входни точки), които са от порядъка на 2-4.
  • Трето, тъпият край на канюлата предпазва от инжектиране на продукт в някоя от лицевите артерии, което по принцип е причина за една от най-сериозните компликации.
  • Четвърто, пациентите подложили се на манипулация с канюли изпитват значително по-малък дискомфорт в сравнение с поставяне на филър с игли.
  • Пето, рискът да се получи малък хематом, както е при убождане с игла е сведен до минимум, което дава предимството практически веднага да възобновите ежедневните си занимания.

Предполага се също, че ползите от канюлите не се изчерпват дотук. Счита се, че чрез тази техника се получава стимулиране на клетките, произвеждащи колаген – фибробластите. Има и друго предположение, че особеностите на поставяне на филър с канюла и по-малката травма са предпоставки за по-голямата дълготрайност на продукта. Разбира се има зони, които е по-удачно да се попълват чрез игла, като например брадичка, нос и ушна висулка. В останалите случаи обаче канюлите детронираха иглите. Като цяло въвеждането на канюлите в практиката е голяма крачка напред в безопасното и прецизно скулптуриране на лицето. Не бива да се забравя, че все пак канюлата е инструмент. Правилното боравене с него зависи от задълбочените познания на анатомията в съответната област, уменията и артистичният поглед на специалиста.

Попълването в областта на гърба на ръцете с цел подмладяване също се явява подходяща зона за обработка с канюли и се ползва със същите предимства, както и лицето.

Със сигурност използването на канюли ще става все по-застъпено в практиката на всеки, занимаващ се с естетика. От друга страна е ясно, че фирмите производители ще отговорят с още по-голямо разнообразие в големината, дължината, дебелината на канюлите. Предимствата им са безспорни, като това непрекъснато се потвърждава от нарастващият брой на доволните пациенти.

Коментар (1)

  1. vesela georgieva

    zdraveite zvu4i mnogo dobre i bezbolezneno.odavna obmislqm nqkakva podobna procedura s cel osvejavane i podrajka.obi4am da se grija za sebe si i blagodarenie na vahata podrobna informaciq tova ulesnqva moq izbor

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *