Лечение на стрии

strii-lechenie1

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, който е в непрекъснат контакт с околната среда, предпазва ни от вредните влияния и притежава огромни адаптивни способности. Едно от уникалните и качества е голямата разтегливост на която е способна, благодарение на разположените в дермата колагенови и еластични влакна. Това нейно свойство е подложено на сериозни изпитания, при процеси като бременност, рязко увеличаване на теглото, бързо израстване през пубертета, както и при различни хормонални нарушения. Понякога при гореизброените състояния, физиологичният капацитет на разтегливост на кожата бива надхвърлен. Това води до увреда и разкъсване на влакнестите структори в дермата. На повърхността на кожата, това се вижда като познатите на всички продълговати и леко хлътнали белези, наречени стрии.

Има ли лечение за стриите?

При стриите в пълна сила важи принципът за ранното им лечение. Колкото по-рано започнете, толкова по-добри ще бъдат резултатите. Всички кремове, масла и лосиони за стрии имат основно превантивно действие. Те не оказват ефект върху вече появили се стрии. За щастие естетичната дерматология, вече разполага с апаратни методи за борба с тях.

М22 на Lumenis е иновативна лазерна платформа за кожа без несъвършества. Тази многофункционална лазерна система, притежава 2 накрайника (ResurFX и IPL).

Премахване на стрии с ResurFx 

Стриите са едни от най- често срещаните белези при жените вследствие на бременност, пубертет или при рязка промяна в теглото. ResurFx e една от най- ефективните съвременни технологии за лечението им.

Как действа ResurFX?

Lumenis ResurFX е последно поколение неаблативна, фракционирана лазерна технология с дължина на вълната 1565 нм. Неаблативен означава, че не нарушава  повърхностния слой на кожата, т.е. няма рани след процедурата.

ResurFX действа чрез създаване на множество микроканалчета в дълбочина на кожата, които стимулират производството на нов колаген и заглаждане на съществуващия дефект.

ResurFx e една от най- ефективните съвременни технологии за лечение на стрии. ResurFX притежава скенер, който насочва лъча само към увредения участък кожа без да засяга здрава тъкан. Стотиците комбинации от форма и плътност позволяват на опитния лекар да приложи индивидуален подход, според нуждите на пациента.

Безболезнена ли е процедурата?

Наличието на допълнително охлаждане прави процедурата не просто ефективна, но и комфортна. Многостраните ефекти на ResurFx водят до цялостно подмладяване на кожата.

Колко процедури са необходими?

За видим резултат са необходими с 3 до 5 процедури през 4 седмици. Безпорното предимство на ResurFX е, че той е в състояние да постигне чудесни резултати с минимално време за възстановяване.

Премахване на стрии с IPL технология

Когато стриите са пресни (до 6 месеца), те най-често са виолетови или червеникави на цвят. IPL технологията повлиява най-добре пресни стрии. Тя води до бързото им избледняване, а в дълбочина активират производството на нов и здрав колаген.

Колко процедури са необходими?

Необходими са 2-3 процедури през 3-4 седмичен интервал, като терапиите нямат възстановителен период.

Кога се вижда резултат?

Като краен резултат след няколко месеца настъпва значително намаляване на размера и дълбочината на стриите.

 

Преди лечение с лазер

  • Избягвайте излагането на слънце и солариуми в продължение най-малко на 1 месец преди и след лазерното лечение.
  • Носете удобни дрехи, като внимавате да не дразни третираната зона.

За допълнителна информация и записване на час тел.: 0884 94 95 81 и 02 / 962 25 33(44)

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *