Как да се справим със сухата кожа на ръцете?

Срещаме се с безброй хора всеки ден. Познати или не, ние се опитваме да скъсим дистанцията. Това, което правим първо е ръкостискане. По него можем да разберем много за човека срещу нас. Можем да усетим неговата вибрация. В Индия се хранят с ръце, за да не нарушават целостта на храната и за да й се насладят напълно. Ръцете са средсво за общуване със света. Затова грижата за тях е толкова важна.

Вече е месец декември и студът оказва сериозно влияние върху нашата кожа – най-вече върху частите от тялото, които не са покрити с дрехи. Време е да се замислим как да се предпазим от сухата кожа на ръцете.

Сухата кожа на ръцете води не само до постоянен дискомфорт, но и проблеми при изразяване на чувствата. По време на зимните месеци проблемът се задълбочава.

Как да се справим?

Миенето на ръцете с антибактериален сапун ги прави още по сухи и раздразнени. Насочете се към мек сапун с глицерин, с натурални съставки, които овлажняват и омекотяват кожата. Сложете един вкъщи и един на работа. Използвайте хладка, а не гореща вода.

След измиване, внимателно подсушете и задължително нанесете възстановяващ крем за ръце. На пазара има кремове, които създават незабележим защитен слой и не позволяват на агенти от външната среда да създават раздразнения.

Дезинфектантите за ръце под формата на спрей са много удобни и не нарушават толкова липидната мантия, която предпазва кожата ви. Те трябва да са с поне 62% съдържание на алкохол, за да убият повечето микроорганизми.

Преди да заспите нанесете овлажняващ крем или просто малко зехтин върху ръцете си и си сложете памучни ръкавици. На сутринта ще откриете, че кожата ви е много по-мека и хидратирана.

Научете се да вършите домакинската работа с ръкавици, защото химикалите в почистващите препарати имат неблагоприятно въздействие върху сухата ви кожа.

През зимата носете топли и удобни ръкавици. Нека те станат втората ви кожа.

ryce_kremche

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *